KAYSERİLİ AHİ, KAFTANINI GECİKMELİ GİYDİ

KAYSERİ’de bu yıl 'Yılın Ahisi' seçilen demirci ustası 70 yaşındaki Abdullah Özdin Beyazıt, Ahilik Haftası’nda Hac'da olduğu için Ahilik Kaftanı’nı gecikmeli giydi. Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde...

24 Aralık 2014 Çarşamba 11:46
KAYSERİLİ AHİ, KAFTANINI GECİKMELİ GİYDİ






KAYSERİ’de bu yıl 'Yılın Ahisi' seçilen demirci ustası 70 yaşındaki Abdullah Özdin Beyazıt, Ahilik Haftası’nda Hac'da olduğu için Ahilik Kaftanı’nı gecikmeli giydi.
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (KESOB) düzenlenen oda ve birliklerin Genel Sekreterleri’ne yönelik hizmet içi eğitim toplantısı öncesi Kayseri’de 'Yılın Ahisi' seçilen Abdullah Özdin Beyazıt'a Ahilik Kaftanı giydirilmesi nedeniyle tören düzenlendi. KESOB Başkanı Ahmet Övüç, bu yıl Kayseri’de Ahi seçilen 40 yıllık demirci ustası Beyazıt’ın, 22-28 Eylül'deki 'Ahilik Haftası' kutlamaları sırasında Hac görevini yerine getirmek üzere Mekke’de bulunduğunu ve bu nedenle o tarihte kaftanını giyemediğini söyledi. Övüç, şöyle dedi:
"Abdullah ağabeyimize Kayseri’de 'Yılın Ahisi' seçildiğini bildirdiğimizde, 'Ahilik Haftası' kutlamaları döneminde Hac’a gideceğini ve törenlere katılamayacağını, bu nedenle başka birisinin Ahi seçilmesine itiraz etmeyeceğini söyledi. Biz de Kayserili hemşehrilerimizin seçimine itiraz etmeyeceğimizi, kendisinin Yılın Ahisi olduğunu ve kaftan giyme törenini başka bir zaman yapabileceğimizi söyledik. Nasip bugüneymiş. Abdullah ağabeyimizin kaftanını bugün giydiriyoruz."
Ticaret İl Müdürü Alaaddin Fırat da, Ahiliğin Türk ticaret hayatında önemli bir yeri bulunduğunu belirterek, Kayseri’de 'Yılın Ahisi' seçilen Beyazıt’ı kutladı ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin gönderdiği beratı, demirci ustası Beyazıt’a verdi.Konuşmaların ardından, KESOB Başkanı Ahmet Övüç, Kayseri’de 'Yılın Ahisi' seçilen Beyazıt’a Ahilik Kaftanı’nı giydirdi ve Ahilik plaketini verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.