Kıbrıs Gazisi, Savaş Hatıralarını Genelkurmay'a Bağışladı

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - DENİZLİ'de yaşayan Kıbrıs Gazisi emekli Astsubay Ali İhsan Kaymakçı, Kıbrıs Barış Harekatı'ndan kalan savaş hatıralarını Genelkurmay Başkanlığı Ataşe Daire Başkanlığı müzesine bağışladı. Bunun...

13 Kasım 2014 Perşembe 16:23
Kıbrıs Gazisi, Savaş Hatıralarını Genelkurmay'a Bağışladı






Kıbrıs Gazisi, Savaş Hatıralarını Genelkurmay'a Bağışladı

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - DENİZLİ'de yaşayan Kıbrıs Gazisi emekli Astsubay Ali İhsan Kaymakçı, Kıbrıs Barış Harekatı'ndan kalan savaş hatıralarını Genelkurmay Başkanlığı Ataşe Daire Başkanlığı müzesine bağışladı. Bunun üzerine daire başkanlığından gönderilen teşekkür belgesi Kaymakçı'ya törenle verildi.
Denizlili Kıbrıs Gazisi emekli Astsubay Ali İhsan Kaymakçı, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldı. Burada üstün başarı gösteren ve bulunduğu alayla bir tepeyi ele geçiren Kaymakçı, savaş sırasında birçok anıyı da hatıra olarak saklandı. Bunların içinde ele geçirdikleri tepede bulunan ve Türk askerlerinin imzalarının bulunduğu Yunan bayrağı başta olmak üzere mermiler, bölgeye ait metal paralar gibi birçok materyali yıllarca savaş hatırası olarak sakladı. Kaymakçı, evinde sakladığı savaş hatıralarını Denizli Muharip Gaziler Derneği vasıtasıyla 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun ile irtibata geçerek, Genelkurmay Başkanlığı Ataşe Daire Başkanlığı Müzesi'ne bağışladı. Bunun üzerine daire başkanlığından Kaymakçı'ya teşekkür belgesi gönderildi.
Teşekkür belgesinin verilmesi için Muharip Gaziler Derneği'nde düzenlenen törene 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar ile Kıbrıs Gazisi emekli Astsubay Ali İhsan Kaymakçı katıldı. Tuğgeneral Erhan Uzun, Denizli'de yaşayan herkesin ülkesine bağlı olduğunu belirtip, "Kıbrıs Gazisi olan emekli Astsubay Ali İhsan Kaymakçı, bizim için gerçekten önemli bir şey gerçekleştirdi. Elinde bulunan savaşla ilgili her şeyi Genelkurmay'a bağışladı. İçinde gerçekten de tarihi nitelikte materyaller var. Biz bunun için çok teşekkür ediyoruz. Herkese de çağrıda bulunuyoruz. Ellerinde ya da tanıdıkları insanlarda savaşlardan kalma materyaller varsa bunları bizlere ulaştırsınlar. Bunlar en güzel yerlerde en iyi şekilde sergilenecektir" dedi. Konuşmaların ardından 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Kıbrıs Gazisi'ne teşekkür belgesi verdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.