Mısır’da üretilen dev koltuk, Bursa’da sergileniyor

BURSA, () - BURSA’da yapı, gayrimenkul, dekorasyon sektörünün temsilcilerini buluşturan Bursa İnşaat Fuarı açıldı. Fuarda Mısır’da üretilen 6 metre boyunda 3 metre enindeki dev koltuk ziyaretçilerden ilgi gördü. Bursa Uluslararası...

09 Nisan 2015 Perşembe 18:45
Mısır’da üretilen dev koltuk, Bursa’da sergileniyor






BURSA, () - BURSA’da yapı, gayrimenkul, dekorasyon sektörünün temsilcilerini buluşturan Bursa İnşaat Fuarı açıldı. Fuarda Mısır’da üretilen 6 metre boyunda 3 metre enindeki dev koltuk ziyaretçilerden ilgi gördü.
Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen Bursa İnşaat 2015 Fuarı, 9-12 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından hazırlanan Bursa İnşaat Fuarı ve eş zamanlı Bursa Dekorasyon Fuarına, Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çankırı, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kütahya, Kocaeli, Konya, Manisa ve Yalova’dan 270 firma ve firma temsilciliği katılıyor.
Fuarın açılış töreninde konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu söyledi. Fuarın yurt içine olduğu kadar yurt dışından gelen ziyaretçilere de hitap ettiğini belirten Karaloğlu, "BTSO ile TÜYAP arasındaki güç birliği Bursa’da önemli bir sinerji ortamını oluşturdu BTSO’nun alım heyetlerini fuara taşıyacak olması önemli bir çalışmadır. Bu fuar organizasyonu Bursa turizmini de hareketlendirecektir" dedi.
"OYUNU KURALINA GÖRE OYNAYAN BAŞKANIMIZ VAR"
TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarda inşaat ve gayrimenkul sektörünün tüm dinamiklerini bir araya getirdiklerini anlattı. Ersözlü, BTSO ile işbirliği içerisinde ulusal ve uluslararası nitelikteki fuar organizasyonlarını Bursa’ya kazandırmaya devam edeceklerini ifade etti.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay da modern pazarlama stratejileri arasında bulunan fuarların sektörler için büyük önem taşıdığını kaydederek, "Fuar olmadan turizmi de ticareti de istediğimiz seviyeye taşımamız mümkün değildir. Dünyada fuarcılığın en önemli merkezlerinden biri olan Frankfurt, yılda ortalama 3 milyon endüstriyel fuar ziyaretçisini ağırlamaktadır. Ürettiğimiz değere talep oluşturmanın yolu fuarcılıktan geçmektedir" diye konuştu.
“BTSO’DAN ÖZEL ORGANİZASYON
Bursa ile Körfez ülkeleri arasında ilişkilerin son derece güçlü olduğunu vurgulayan Burkay, şehre gelen Arap ziyaretçi sayısının 400 bini aştığını kaydetti. BTSO olarak İnşaat Fuarı için Ortadoğu ülkelerine yönelik özel bir organizasyon düzenlediklerini belirten Burkay, şöyle konuştu:
"Bu kapsamda Kuveyt, Katar, BAE, Bahreyn ve Suudi Arabistan’dan dünyaca ünlü projelere hayat veren gayrimenkul yatırımcılarını Bursa’mıza davet ettik. Suudi Arabistan Prenslerinden Saud Bin Abdulaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud da Bursa’da olacak. Körfez ülkelerinden büyükelçilerin de katılımıyla üst düzeyde gerçekleştirilen bu ziyaretlerde, yatırımcılarla Bursa’daki sektör temsilcilerimizi buluşturacağız. Sektör temsilcilerimiz, dünyaca ünlü yatırımcılarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirme fırsatı bulacak."
REKORLAR KİTABINA HAZIRLANAN KOLTUK
Toplam 25 bin metrekarelik alanda açılan fuarda Mısır’da yapılan dev koltuk büyük ilgi gördü. Mısırlı bir firma tarafından el işçiliğiyle üretilen 6 metre boyunda 3 metre enindeki dev koltuk sergilendi. Mısırlı Asal firması tarafından üretilen ve iki parça halinde konteynerle Bursa'ya getirilip fuarda monte edilen dev koltuk, Fransız gürgeninden yapıldı.
Fuarı ziyaret eden bir çok kişi dev koltuğu ilgiyle inceledi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Koltuğu üreten Asal Yapı firmasının Halkla İlişkiler Sorumlusu Fatma Dilber, dev koltukla Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeye hazırlandıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.