Muhtar, mahalle sakinlerinin fotoğraflarını çerçeveletti

Yasin KIRAS/SİVAS, () - SİVAS'ın Altuntabak Mahallesi muhtarı 75 yaşındaki Mehmet Aktaş, mahalle sakinlerinin vesikalık fotoğrafını duvarındaki çerçeveye asarak saklıyor. Aktaş, ölenlerin fotoğraflarını ise ayrı bir çerçeve içinde...

19 Haziran 2015 Cuma 12:05
Muhtar, mahalle sakinlerinin fotoğraflarını çerçeveletti






Yasin KIRAS/SİVAS, () - SİVAS'ın Altuntabak Mahallesi muhtarı 75 yaşındaki Mehmet Aktaş, mahalle sakinlerinin vesikalık fotoğrafını duvarındaki çerçeveye asarak saklıyor. Aktaş, ölenlerin fotoğraflarını ise ayrı bir çerçeve içinde sergiliyor.
32 yıldır Altuntabak Mahallesi'nin muhtarı olan Mehmet Aktaş, yaklaşık 20 yıl önce nüfus kayıt sistemlerinin değişmesi nedeniyle geçerliliğini kaybeden mahalle sakinlerine ait vesikalık fotoğrafları atmaki setemedi. Aktaş, o günden bu yana da mahalle sakinlerinin fotoğraflarını biriktirmeye devam etti. Aktaş, daha sonra 2 metre uzunluğunda bir çerçeve yaptırarak bunun içerisine mahalle sakinlerinin fotoğraflarını astı. Çerçevede 1500'e yakın fotoğraf bulunduğunu belirten Aktaş, "Eskiden kart sistemi vardı. Kartlarda da hanımlar beyleriyle beraberdi. Bu uygulama iptal olduktan sonra kayıtlar Nüfus Müdürlüğü'ne verildi, bunları da kaldırdık. Ben fotoğrafları atmaya kıyamadım. Hanımları güzelce ayırdım. Beyleri de güzelce çerçeve yaptırdım, çerçevelettim. Gelenler fotoğrafını görünce seviniyor. Olmayanlar da resmini getirip buraya buraya asmamı istiyor. Ben de memnuniyetle kabul ediyorum. Hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını ise başka bir çerçeveye alıyorum. Gelenler de onlara rahmet okuyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.