ÖĞRENCİLER SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN SABAHA KADAR NÖBET TUTACAK

Bedir ALTUNOK/ KARS, () - KARS Kafkas Üniversitesinden 250 öğrenci Sarıkamış Harekatı sırasında 26 Aralık gecesi tamamı şehit düşen 29’uncu Tümene bağlı 87’inci Alay’a saygı için sabaha kadar nöbet tutacak. Kafkas...

26 Aralık 2014 Cuma 21:32
ÖĞRENCİLER SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN SABAHA KADAR NÖBET TUTACAK






Bedir ALTUNOK/ KARS, () - KARS Kafkas Üniversitesinden 250 öğrenci Sarıkamış Harekatı sırasında 26 Aralık gecesi tamamı şehit düşen 29’uncu Tümene bağlı 87’inci Alay’a saygı için sabaha kadar nöbet tutacak.
Kafkas Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrenciler, Sarıkamış Harekatı’nın 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında üniversite kampüsünde biraraya gelerek yürüdü. Kafkas Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda öğretim görevlisi olan Murat Kılıçbey’in öncülüğünde öğrenciler Allahuekber Dağlarında şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Sıfırın altında 15 derecede nöbet tutmaya başlayan asker üniforması giyen öğrenciler sembolik olarak asker yemeği pişirip birer saat aralıklarla nöbet değişikliği yaptılar. Şehitlik Anıtı çevresinde ateş yakan öğrenciler ağıtlar eşliğinde asker mektubu okuyup kar üzerinde namaz kıldılar. 
Kafkas Üniversitesinde öğretim görevlisi Murat Kılıçbey, Sarıkamış Harekatı sırasında 26 Aralık gecesi 29’uncu Tümene bağlı 87’inci Alayın tamamının şehit düştüğünü bildirdi. Alay sancağının o gece Rus kuvvetlerine geçtiğini vurgulayan Murat Kılıçbey, "Alayın tamamı şehit düştükten sonra sancak sahipsiz kalıyor. Sancak Moskova’da Kızıl Meydanda bulunan 1812 Vatan Severlik Savaş Müzesinde duruyor. Sancağın gençliğimize emanet edilmesini istiyoruz" dedi. 
Öğrenciler nöbet sırasında duygulandıklarını belirterek, "Üzerimizde çok kalın giysiler var. O dönemde askerler yazlık kıyafetleriyle bu soğukta nasıl durmuşlar. Buz bu kıyafetlerle bile üşüyoruz. Sabaha kadar nöbet tutup şehitlerimizi anlamaya çalışacağız" dediler. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.