Şanlıurfa’da kadınlardan ahşap oymacılık kursuna ilgi

Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da merkez ilçe Eyyübiye Belediyesi İş-Kur işbirliği ile kadınlara yönelik ahşap oyma kursu düzenledi. Kursa katılan 25 kadın hem meslek öğreniyor, hem para kazanıyor, hem de kadın hakları konusunda...

04 Mart 2015 Çarşamba 11:48
Şanlıurfa’da kadınlardan ahşap oymacılık kursuna ilgi






Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da merkez ilçe Eyyübiye Belediyesi İş-Kur işbirliği ile kadınlara yönelik ahşap oyma kursu düzenledi. Kursa katılan 25 kadın hem meslek öğreniyor, hem para kazanıyor, hem de kadın hakları konusunda düzenlenen seminerlerle bilgi sahibi oluyor.
Eyyübiye Belediyesi'nin düzenlediği kursa katılan 25 ev kadını, erkeklerin yaptığı unutulmaya yüz tutmuş ahşap oyma mesleğini öğreniyor. İş-Kur tarafından günlük 20 lira yevmiye ödenen kadınlara, haftanın belirli günlerinde ise 'kadına şiddet' ve 'kadın hakları' konusunda bilgilendirme toplantıları düzenleniyor. Kurs bitiminde meslek sahibi olacaklarını belirten kadınlar, hem mesleği yaşatmanın hem de stresten uzaklaşmanın mutluluğunu yaşıyor.
Kursa katılan kadınlardan Makbule Taş, hem meslek öğrenip, hem para kazandığını söyledi. Kurs bitiminde atölye açmayı düşündüğünü anlatan Taş, "Saatlerce tokmakla tahtaya nakış işliyoruz. Bazıları çok gürültü olduğunu söylüyor ama biz rahatsız olmuyoruz. Aksine bazen tokmakla vururken aklımıza kaynanamız bile geliyor ve stres atıyoruz" dedi.
Kurs eğitmeni Enver Çoban ise kadınların büyük bir titizlikle motifleri tahtaya işlediğini ifade etti. Zorlu olan mesleğin kadınlar tarafından yaşatılacağını ve unutulan değeri yeniden gün yüzüne çıkartacaklarını anlatan Çoban, "Burada kadınlar hem meslek öğreniyor, hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Ayrıca kadınlara aile içi konularda seminerler veriyoruz" diye konuştu.
Kursta üretilen beşik, sandık, kitaplık, tablo gibi ürünlerin ilerleyen günlerde yerli ve yabancı turistlere de satılarak sağlanan gelirin kursiyer kadınlara dağıtılacağı bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.