Satranç Türkiye Kupası sona erdi

TÜRKİYE Satranç Federasyonu tarafından Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlenen Satranç 2015 Türkiye Kupası sona erdi. Manavgat'taki Starlight Convention Otel'de 31 Ocak'ta başlayan Satranç 2015 Türkiye Kupası'nda, 60 il ve KKTC'den...

08 Şubat 2015 Pazar 10:40
Satranç Türkiye Kupası sona erdi






TÜRKİYE Satranç Federasyonu tarafından Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlenen Satranç 2015 Türkiye Kupası sona erdi.
Manavgat'taki Starlight Convention Otel'de 31 Ocak'ta başlayan Satranç 2015 Türkiye Kupası'nda, 60 il ve KKTC'den 418 sporcu mücadele etti. Yarışma dünkü final karşılaşmalarının ardından ödül töreniyle sona erdi. Turnuvada Orkhan Eminov birinci, Kıvanç Haznedaroğlu ikinci, Mert Erdoğdu üçüncü oldu. İlk 3 ismin yanı sıra Mustafa Yelken, Bahadır Özen, Ufuk Sezen Arat, Umut Atakişi, Şiar Yaran ve Doğan Küçük de 2015 Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Türkiye Kupası'nda iller sıralamasında ise İstanbul birinci, Ankara ikinci, Antalya üçüncü sırada yer aldı.
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Başkanvekili Aşkın Keleş, sporcular ve çok sayıda konuğun katıldığı ödül töreninde dereceye giren sporculara madalya ve kupaları verildi. Ayrıca ilk 20'ye giren sporculara toplam 30 bin lira ödül dağıtıldı.
Federasyon Başkanı Gülkız Tulay, geçen hafta Küçükler Satranç Şampiyonası'nı rekor katılımla gerçekleştirdikleri hatırlatırken, "Bu hafta da Türkiye Kupası'nı 418 sporcuyla yaptık. Satranç sporumuza her geçen gün ilgi artıyor. Şu an 495 bin lisanslı sporcu sayısı ile federasyonlar arasında birinci sıradayız. Son yıllarda uluslararası alanda da başarılar elde ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAF
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.