Sivas'ta Türkçe öğrenen mültecilere sertifika verildi

Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - SİVAS'ta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkçe okuma yazma kursuna katılan Suriye, İran, Afganistan ve Irak vatandaşlarına düzenlenen törenle sertifika verildi. Halk...

20 Mayıs 2015 Çarşamba 16:33
Sivas'ta Türkçe öğrenen mültecilere sertifika verildi






Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - SİVAS'ta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkçe okuma yazma kursuna katılan Suriye, İran, Afganistan ve Irak vatandaşlarına düzenlenen törenle sertifika verildi.
Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca ve bazı il protokol üyeleri ile kursiyerler katıldı. Törende konuşan Vali Alim Barut, misafirliğin kültürümüzde önem taşıdığını belirterek sığınmacı vatandaşları Sivaslılardan ayrı görmediklerini söyledi. Daha sonra birlik ve beraberlik mesajları veren Barut, "Bizim gönül sınırlarımız okyanuslardan okyanuslara gidiyor. Hepimiz biriz beraberiz. Bu organizasyon sizin burada daha rahat yaşayabilmeniz ve daha rahat hayat sürebilmeniz için bu yapıldı" dedi. Konuşmaların ardından Vali Barut ve eşi Miyase Barut kursiyerlere sertifika ve çeşitli hediyeler verdi. Kent merkezindeki 10 okulda açılan 120 saatlik kursa 509 sığınmacının katıldığı ve 258 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.