Söz Sultanları Projesi’nin ilk gösterimi Burdur’da yapıldı

Mesut MADAN/BURDUR, () – GENÇLİK ve Spor Bakanlığı’nın ‘Söz Sultanları Projesi’nin ilk gösterimi Burdur’da yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türk- İslam dünyasında isim yapmış büyük devlet...

12 Mart 2015 Perşembe 22:27
Söz Sultanları Projesi’nin ilk gösterimi Burdur’da yapıldı






Mesut MADAN/BURDUR, () – GENÇLİK ve Spor Bakanlığı’nın ‘Söz Sultanları Projesi’nin ilk gösterimi Burdur’da yapıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türk- İslam dünyasında isim yapmış büyük devlet adamlarını ve edebi şahsiyetlerini yakından tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Söz Sultanları Projesi’nin ilk gösterimi Burdur’da Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı ile gerçekleştirildi.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans ve Sergi Salonu’ndaki programa Vali Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sanatçı Orhan Çakmak ve ekibi tarafından Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin seslendirildiği programda, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazarken yaşadıkları tiyatro oyunuyla sahnelendi.
Program sonunda Vali Hasan Kürklü, Orhan Çakmak’a plaket vererek teşekkür etti. Mehmet Akif Ersoy’un ilk Meclis'te Burdur’u temsil ettiğini, bu açıdan da çok kıymetli olduğunu söyleyen Vali Kürklü, “Mehmet Akif’in ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ duasına katılmamak elde değil. ‘Amin’ diyelim ama bunun için bir şartımız vardır. Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır. Onun için sevgili gençler sizlere çok büyük görevler düşüyor. Kendinizi çok iyi yetiştireceksiniz. İnşallah ülkemiz sizlerle daha da güzelleşecek, daha da büyüyecek, daha da güçlenecek” dedi.
Söz Sultanları Projesi’nin ikinci gösterimi, 3 Mayıs’ta Fatih Sultan Mehmet’i anma programı çerçevesinde Edirne’de gerçekleştirilecek.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.