Suriyelilerin ülkelerinden uzakta 10'uncu bayramı

Mehmet CANDAN- Hadi KURT/İZMİR, AKÇAKALE (Şanlıurfa), () - İÇ savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler ülkelerinden uzakta 10'uncu bayramı geçiriyor. Şanlıurfa başta olmak üzere çeşitli illerde kamplarda kalan sığınmacılarla,...

24 Eylül 2015 Perşembe 09:51
Suriyelilerin ülkelerinden uzakta 10'uncu bayramı






Mehmet CANDAN- Hadi KURT/İZMİR, AKÇAKALE (Şanlıurfa), () - İÇ savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler ülkelerinden uzakta 10'uncu bayramı geçiriyor. Şanlıurfa başta olmak üzere çeşitli illerde kamplarda kalan sığınmacılarla, İzmir başta olmak üzere bir çok ilde barınan sığınmacılar buruk bayram yapıyor.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'nin çeşitli illerine sığınan ve İzmir'de de Basmane Semti yaşam mücadelesi veren Suriyeliler Kurban Bayramı'nı ülkelerinden ayrı geçirmenin burukluğunu yaşadı. Suriye'de iç karışıklığın başladığı Nisan 2011'den bu yana 5 Ramazan ve 4 Kurban Bayramı geçiren sığınmacılar 10'unucu bayrama buruk girdi. Suriyeliler bayram namazını Basmane Çorakkapı Camii'nde kıldı. Ülkelerinde devam eden iç savaşın bir an önce bitmesi için dua etti. Camii avlusunda yatmak zorunda kalan Suriyelilerin durumu da bayram namazına gelenleri üzdü.
Ülkesinden 4 yıldır ayrı olduğunu ve savaşın bitmesi için dua ettiğini söyleyen Rıdvan Hamit Suriye'nin Şam İlindeki evlerine bomba atıldığını ve buraya kaçmak zorunda kaldıklarını söyledi.
ÇADIRKENTTE BAYRAMLAŞMA
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Çadır kentine yerleşen Suriyeliler, ülkelerinden uzak 10'uncu bayramı da buruk şekilde kutladı. Yaklaşık 30 bin Suriyelinin kaldığı Süleyman Şah Çadır kentinde konaklayan Suriyeliler, sabah kamptaki boş alanda toplandı. Burada yere serilen kilimlerin üzerinde bayram namazı kılan Suriyeliler, daha sonra hep birlikte ülkelerindeki savaşın sona ermesi ve barışın sağlanması için dua etti.
Suriyeliler, bayram namazının ardından birbirleri ve aileleri ile bayramlaştı.

FOTOGRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.