Akşener: Türkiye'nin yeni bir yönetime ihtiyacı var

MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırı sonrası yaptığı açıklamada önemli detaylara dikkat çekti

14 Mart 2016 Pazartesi 00:53
Akşener: Türkiye'nin yeni bir yönetime ihtiyacı var






Akşener: Türkiye'nin yeni bir yönetime ihtiyacı var

MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener, Tekirdağ’ın Kapaklı İlçesi’ndeki ziyaretlerinin ardından geldiği Kırklareli’nde kalabalık bir partili gurubu tarafından karşılandı. Kent merkezinde esnafları dolaşarak sohbet eden Akşener daha sonra partililerle ve halkla Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda bir araya geldi.

Ankara’da bombalı terör saldırısının ardından saat 20.00 sıralarında salona gelen Akşener, saldırıya ilişkin aldığı bilgilerin hiç iç acısı olmadığını ifade ederek, “Aldığım bilgiler hiç iç açıcı değil. İnşallah aldığım bilgilerde yanlış olur. Şubat ayında askeri servis araçlarımıza yapılan saldırının benzeri bu sefer anlaşılıyor ki polisimiz hedef alınmış. Kızılay’ın en kalabalık olduğu bir saatte yapılmış.

Bundan dolayı çok üzgünüm. Dün Amerika Birleşik Devletleri’nin internet sitesinde Ankara da özellikle Kızılay gibi kamu binalarının bulunduğu mekanlarda Amerikan vatandaşlarının bulunmaması gerektiğine dair bir uyarısı vardı. Basın yayın kuruluşlarında haber olmuştu.

Buradan Ergenekon’u hatırlatıyorum dönemin Genel Kurmay Başkanı terör örgütü üyesi olmaktan içeri atılmıştı ve hapsedildikten sonra o dönemde tutuklanan askeriyenin mensuplarına ‘pardon özür dileriz hata yaptık’ deyip serbest kaldılar.

Buradan ders çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. Yargıya, emniyete, askere ve istihbarat teşkilatlarına görevlerini yapabilecekleri hukuki bir alt yapıyı hükümetin yerine getirmesi gerekmektedir. Yarın başlarına böyle şeylerin gelmeyeceğinden emin olması lazım ama ne yazık ki hükümetin bu konuda ayak sürdüğünü görüyoruz.

Diğer taraftan Amerika Birleşik Devletlerinin Türkiye’de aldığı istihbaratın karşılığı bizim karşılığımız. Eğer bizim istihbarat teşkilatımız burada bir zafiyet gösteriyorsa bununda sorumlusu bu teşkilatlarımızı çalıştırmak zorunda olan görevi bu olan siyasi iktidarındır” dedi.


Son Güncelleme: 14.03.2016 00:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.