Antalya'da bin fahri trafik müfettişi görev yapıyor

06 Aralık 2012 Perşembe 18:27
Antalya'da bin fahri trafik müfettişi görev yapıyor






ANTALYA (CİHAN)- Antalya'da trafik sorunu giderek artan illerin başında geliyor. Trafik ışıklarında uzun kuyruklar, kavşaklarda bekleyen araçlar ve sabırsızlanan şoförler kuralları zaman ihlal edebiliyor. Sürücüler hangi kavşakta kamera olduğunu bilse de bin 69 fahri trafik müfettişinin her an gözetimi altında olduğunun farkında değil.

Trafikle ilgili denetim faaliyetleri, başta polis ve jandarma olmak üzere pek çok resmi kurum tarafından birlikte yürütüyor. Gönüllük esasına dayalı olarak trafik denetimiyle yetkilendirilen fahri trafik müfettişleri de trafik denetimlerine hatırı sayılır katkı sağlıyor. Fahri trafik müfettişliği uygulamaları, sürücülerin, her an her yerde denetlendikleri hissine (algılanan yakalanma riski) kapılmalarında da etkili oluyor.

Fahri trafik müfettişleri en fazla yasak park ve duraklama, kırmızı ışık ihlalleri, kaldırım üzerine park etmenin yanı sıra motosiklet kullanırken kask takmayan, direksiyonda cep telefonuyla konuşan sürücülere yönelik tutanak düzenlediği görülüyor.

Fahri trafik müfettişleri tarafından 2011 ve 2012 yılının ilk 11 ayında kesilen ceza sayısı ve para cezası miktarını gösteren istatistiki bilgiler incelendiğinde 2012 yılında sürücülere kesilen trafik ceza sayısı ve para cezası tutarının 2011 yılına göre yaklaşık 2 kat arttığı belirtildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.