Bakan Egemen Bağış: Makedonya mutlaka AB'ye girecektir

02 Şubat 2012 Perşembe 15:21
Bakan Egemen Bağış: Makedonya mutlaka AB'ye girecektir






BURSA (CİHAN)- Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, AB ve NATO'ya üyelik müracaatı bulunan Makedonya'nın bu amacını mutlaka gerçekleştireceğini söyledi.

Bursa Girişimci İşadamları Derneği'nin (BUGİAD) ev sahipliğinde Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından Almira Otel'de yapılan Makedonya-Türkiye Ticaret ve Yatırım Forumu Toplantısı'naın açılışına programında yer almamasına rağmen katılan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, böyle bir organizasyonda yer almanın sevincini yaşadığını dile getirdi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a 'Emmi' dediğini ifade eden Bakan Bağış, onun olduğu toplantıya katılmanın sevincini paylaştı.

2 yıl evvel İstanbul'da AB Bakanlığı'nın ofisinin açılışına baskılara rağmen Makedonya Başbakanı'nın geldiğini hatırlatan Bağış şöyle konuştu: Ben o günü unutamam. Bugün Büyük İskender'in torunu Makedonya'nın başbakanını İskender'in merkezinde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Sayın başbakan, bazı AB ülkeleri sizin adınıza tahammül edemeyebilir ama Türkiye cumhuriyeti sizi Anayasal adınızla tanımaktan onur duymaktadır. Ama şundan da herkes emin olmalıdır ki, size kim ne derse, desin tarih sizi, Büyük İskender'e yakışır, müreffeh, zengin, çağdaş bir ülke haline getiren lider olarak anacaktır. Kim size ne derse sesin siz büyük İskender'in torunları, Makedonya'nın evlatlarısınız. Ben Ekonomi bakanımızın verdiği rakamlardan çok etkilendim. Buradaki yatırımcılarımıza, şunu söylemek istiyorum, AB insanlık tarihinin en kapsamlı barış projesi ise, AB'nin kalbinde kara delikler bırakamaz. Onun için Makedonya eninde sonunda NATO'nu da AB'in de üyesi olacaktır. Bugün orada iş yapmak, yatırım yapmak çok karlı neticeler verecektir.



MERAL: YATIRIM İÇİN CESARET KAYNAĞI TÜRK OKULLARIDIR

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral de iki ülke arsındaki ticaret hacminin yüzde 22 artışla 400 milyon dolar seviyesine çıktığını hatırlatarak, şunları kaydetti: Sadece ticaret değil, Türk yatırımcısının Makedonya'da yatırımlarını artırmasını bekliyoruz. Türk sanayicisi çok yere yatırım yapıyor. Makedonya'ya da kayacaktır. Makedonya'da Türk iş adamlarının yatırım yapmasının cesaret kaynağı Türk okullarını tebrik ediyorum.

Konuşmaların ardından Türkiye ile Makedonya arasında Serbest Bölgeler Anlaşmasını içeren Mutabakat Zaptı imzalandı. Ayrıcı, iki ülke temsilcileri birbirlerine plaket takdim etti. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral de Makedonya Başbakanı'na çini vazo hediye etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.