Bedelli askerlikte geri ödeme süresi kaldırıldı

Bedelli Askerlik konusunda yapılan bir değişiklikle geri ödeme süresi tamamen kaldırıldı. Yasa yürürlüğe girdi

19 Nisan 2014 Cumartesi 11:07
Bedelli askerlikte geri ödeme süresi kaldırıldı






Bedelli askerlikte geri ödeme süresi kaldırıldı


Bedelli askerlik hakkından yararlanmak için başvuranların, bu sırada yaşadığı sağlık problemi göz önüne alınarak yapılan değişiklik yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla, bedelli askerlikte geri ödeme başvuruları için verilen süre kaldırıldı...

Bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkarılan, bedelin tamamını ödemeden ölen veya askerliğe elverişsiz hale gelenler için yapılan geri ödemede başvuru süresi kaldırıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla, "1111 Sayılı Askerlik Kanunu'nun Geçici 46. Maddesi Uyarınca Bedelli Askerlik Hizmetinden Yararlanma, Bedelin Ödenmesi ve Uygulamaya İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar"ın geri ödeme işlemleriyle ilgili maddesi yeniden düzenlendi.

Bu başvuruların "yükümlüler veya vekilleri, vasi ya da kanuni mirasçıları tarafından 6 ay içerisinde yapılabileceğini" belirten maddeden, "6 ay içerisinde" ifadesi çıkarıldı.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.