Cep telefonlarına uzaktan teknik destek

09 Temmuz 2011 Cumartesi 08:16
Cep telefonlarına uzaktan teknik destek








Telefonlarda kullanılan yüksek teknoloji, yazılımcıların geniş hayal gücü, teknik servisi cebe taşıdı. Bugüne kadar Türkiye'ye 10,9 milyar lira yatırım yapan Vodafone Türkiye, müşteri hizmet kalitesini artırmak için uzaktan erişim uygulamaları konusunda Logmein ile 'mobil yardım' uygulaması başlattı.

Akıllı cep telefonuna bu uygulamayı indiren Vodafone abonesine, çağrı merkezinden telefona bağlanarak teknik destek sağlanacak. Vodafone Türkiye satış ve müşteri operasyonlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sinan Kızıldağ, teknoloji yatırımı yaparken yenilikçilik ve Ar-Ge'ye verdikleri önemden bahsederek, "Oksijen Ar-Ge, Türk mühendis kadrosuyla Vodafone Grubu'nun 359 milyon müşterisine teknoloji geliştiren küresel inovasyon merkezlerinden birisi oldu." diye konuştu.

Önümüzdeki yıl akıllı telefon satışlarının masaüstü bilgisayar satışlarını geçeceğinin altını çizen Kızıldağ, bu uygulamanın İngiltere, Almanya, İtalya, Portekiz, Yeni Zelanda, Mısır olmak üzere altı ülkede halen kullanıldığının ve 4 ülkede de test edildiğinin bilgisini verdi.

2012 sonuna kadar Logmein Rescue'yu tüm Vodafone kullanıcılarına ulaştırmayı hedefleyen şirket, bundan sonra kampanya ile verecekleri tüm akıllı telefonlarına uygulamayı yükleyeceklerini ifade etti. "Şu anda az sayıda Vodafone ülkesinde kullanıma sunulan bu ürünü Türkiye'de de kullanıma sunmamız, Türkiye'nin önemini gösteriyor." diyen Kızıldağ, Türkiye'deki akıllı telefonların toplam telefonlar içindeki payının yüzde 16 olduğunu kaydetti. Vodafone Türkiye Müşteri Operasyonları ve Online Servisler Bölüm Başkanı Hakan Çelik de, müşterinin izni dışında bir işlem gerçekleştirmenin mümkün olmadığını ve yapılan bütün işlemlerin kayıt altında tutulacağını söyledi. Önceden yazılım yüklü olmasına gerek kalmadan, kullanıcı izni ile çalışan Logmein Rescue uygulaması ile e-posta konfigürasyonu, uygulama yükleme, dosya yönetimi, işletim sistemi güncelleme gibi uygulamalar teknik destek ekipleri tarafından kullanıcının akıllı telefonuna uzaktan erişilerek gerçekleştirilebiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.