CHP: Mitingde yaşanacak her provokasyondan AKP sorumludur

26 Mart 2012 Pazartesi 13:26
CHP: Mitingde yaşanacak her provokasyondan AKP sorumludur






CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, yarın Tandoğan Meydanı'nda yapılacak mitingle ilgili, Mitingimiz öncesinde, miting esnasında ve sonrasında yaşanacak her provokasyondan AKP sorumludur. dedi.

Mitingle ilgili yazılı açıklama yapan Toprak, yarın Tandoğan'da yapılacak mitinge yönelik tertiplere dikkat çekti. Toprak'ın açıklamasında şunları dile getirdi: Salı günü grup toplantımızı milletimizle birlikte yapacağız. Bizi TBMM'nin yüce çatısı altında konuşturmayan, arkadaşlarımızı yerlerde tekmeleyen anti-demokratik zihniyete karşı demokratik tepkimizi salı günü Tandoğan'da ortaya koyacağız. Ancak bizim bu demokratik hakkımız AKP yetkililerinin zoruna gitmiş olmalı ki hep bir ağızdan bize saldırmaya başladılar. Bu söylemleri çok önemsemiyoruz, ama AKP'ye hükümet olduğunu da hatırlatıyoruz. 27 Mart Salı günü 13.30'da ülkemizin ve Ankara'mızın dört bir yanından CHP'li ve CHP'li olmayan binlerce insan o meydana akacaktır. Bu nedenle mitingimiz öncesinde, miting esnasında ve sonrasında yaşanacak her provokasyondan AKP sorumlu olacaktır. AKP demokratik tepkimizi karalamaya, küçümsemeye ve illegal göstermeye çalışacağına hükümet olma sorumluluğunun bilinciyle hareket etmelidir.

AFİŞLERİ YIRTANLARDAN HESAP SORULSUN

Mitingi duyurmak için asılan afişlerin yırtıldığını ifade eden Toprak, AKP yetkilileri bize saldıracaklarına, afişlerimize saldıranları bulup hesap sorsunlar. En demokratik hakkımızı duyurmamıza izin vermeyen bir zihniyet bu ülkeye nasıl demokrasi getirecektir? dedi.

CHP'nin bir ilki gerçekleştirerek grup toplantısını milletle birlikte yapacağını belirten Toprak, şöyle devam etti: Bu bizim için büyük bir onurdur. Ama aynı zamanda bu miting TBMM çatısı altında bizi konuşturmayarak ve haklarımızı gasp ederek bizi bu eylemi yapmaya iten AKP için utanç kaynağı olacaktır. Demokrasi tarihimiz bu olayı not edecektir. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.