Dinleme skandalına savcılardan yalanlama

Telefon dinleme skandalını yürüttüğü iddia edilen iki savcı da birer açıklama yaparak söz konusu haberi ağır bir dille yalanladı.

25 Şubat 2014 Salı 04:43
Dinleme skandalına savcılardan yalanlama






Dinleme skandalına savcılardan yalanlama

Telefon dinleme skandalını yürüttüğü iddia edilen iki savcı da birer açıklama yaparak söz konusu haberi ağır bir dille yalanladı.

Dün Star ve Yeni Şafak Gazeteleri'nde tam sayfa verilen 7 bin kişiyi dinlendiği yolundaki haberlerde adı geçen  Savcı Adem Özcan, haberdeki bilgilerin doğru olmadığını belirtirken, Savcı Adnan Çimen de art niyetli ve asılsız haberle ilgili HSYK’dan dosyanın incelenmesi için müfettiş talep etti. Çimen, “Dinlendi denilenlerden bir tanesi bile dosyada yer almıyordu. Hepsi yalan. 7 bin kişinin dinlenebilmesi mümkün mü ya? Şerefsizliktir bu.” dedi.
BU KADAR İNSAN DİNLENİR Mİ?
Star ve Yeni Şafak gazeteleri dün aynı manşetle çıktı. Yeni Şafak’ın ‘Derin kulak Pensilvanya’ başlıklı haberinde 3 bin 64 kişinin üç yıl boyunca dinlendiği iddia edildi. ‘Paralel örgüt 7 bin kişiyi dinledi’ başlığını kullanan Star da İstanbul cumhuriyet savcıları Adem Özcan ve Adnan Çimen’in ‘Selam Terör Örgütü’ soruşturması adı altında 7 bin kişiyi mahkemelerden aldığı izinlerle dinlediğini öne sürdü. Ancak söz konusu iddialar, savcılar tarafından yalanlandı. ‘Selam Terör Örgütü’ soruşturması, 7 Şubat 2012’de yaşanan MİT soruşturması krizi sonrasında özel yetkileri alınan Adnan Çimen tarafından başlatıldı. Soruşturma, şu an Adem Özcan tarafından yürütülmekteydi.

Gazetelerde yer alan haberlerle ilgili bir açıklama yapan Adem Özcan, kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını kaydetti. ‘Selam-Tevhit’ terör örgütü üyelerine yönelik soruşturmanın 8 Nisan 2011 tarihinde açıldığını belirten Özcan, kendisinin bu soruşturmayı Ağustos 2012 tarihinde devraldığını kaydetti. Ocak 2014’te de dosyanın kendisinden alındığını ifade eden Özcan şöyle konuştu: “Haberlerde gazeteci, siyasetçi, yazar, STK temsilcileri ve işadamlarının da aralarında bulunduğu 7 binden fazla kişinin 3 yıl boyunca bu dosya kapsamında dinlendiği belirtilmiştir. Söz konusu gazete haberlerinde geçtiği şekilde bu dosya kapsamında binlerce siyasetçi, yazar, STK temsilcileri ve işadamlarının telefonlarının dinlenilmesi ya da takibi kesinlikle yapılmamıştır. Söz konusu soruşturma kapsamında benzer soruşturma dosyalarında olduğu gibi makul sayıda şüpheli hakkında iletişimin tespiti tedbiri ilgili mahkemelerden alınarak uygulanmıştır. Söz konusu haberlerde maksatlı şekillerde soruşturma yapılan örgütle birbirleriyle hiçbir şekilde irtibatı kurulamayacak kişilerin terör örgütü kapsamında telefonlarının dinlenilmiş gibi gösterilerek kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığı görülmektedir.”  

Selam Terör Örgütü soruşturmasını başlattığı belirtilen Savcı Adnan Çimen de hükümet medyasındaki haberlere sert tepki gösterdi. Radikal gazetesine konuşan Çimen, şunları söyledi: “Haberler asılsız. Ben böyle bir örgüt soruşturması yürüttüm ama bu dinlendi denilenlerden bir tanesi bile dosyada yer almıyordu. Hepsi yalan. Ben gazete manşetleri ile uğraşamam. HSYK 2. Dairesi’ne başvurdum ve müfettiş talep ettim. Müfettişler araştırsın, ben yalanlarıyla mı uğraşacağım? 7 bin kişinin dinlenebilmesi mümkün mü ya? Şerefsizliktir bu. Yürüttüğüm soruşturma sıradan bir örgüt soruşturmasıydı. Adı geçenlerden biri bile dosyada yoktu. Dinlendi denilenler dosyada yer almıyordu. Sıradan bir örgüt soruşturması. Daha sonra Savcı Adem Özcan’a devrettim. Müfettişlerce soruşturulmasını talep ettim.” Çimen, “Başka dosyalarla birleştirip, bu kadar çok kişi dinlenmiş olabilir mi?” sorusuna ise, “Onu bilemem, benim yürüttüğüm dosyada bu isimlerin hiçbiri yoktu.” cevabını verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.