El Kaide hücrelerinden cephanelik çıktı

16 Temmuz 2011 Cumartesi 11:25
El Kaide hücrelerinden cephanelik çıktı






3 ilde yapılan baskınlarda bomba yapımını anlatan kroki ve notların yanısıra bazı ülke temsilciliklerinin görüntülerine de polis el koydu. El Kaide terör örgütü çizgisinde faaliyet gösteren Ramazan Keskin grubuna yönelik yürütülen istihbari ve operasyonel çalışmalar kapsamında; 11-12 Temmuz 2011 tarihlerinde Ankara'da 10, Bursa'da 3, Yalova'da 2 kişi olmak üzere toplam 15 şüpheli gözaltına alındı. Şahısların hücre evi olarak kullandığı anlaşılan adres ile birlikte ev ve işyerlerine yapılan aramalarda; 2 adet kaleşnikof marka otomatik silah, 98 adet 7.62 mm. çapında kaleşnikof mermisi, 2 adet şarjör, bomba yapımında kullanılmak üzere hazırlandığı anlaşılan yaklaşık 664 kilogram kimyasal madde (Amonyum Nitrat, Potasyum sülfat, Nitrik asit, mazot, aseton gibi) ele geçirildi. 
ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİNİN GÖRÜNTÜLERİ 
Ayrıca bomba yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış telefon düzeneği, bomba yapım aşamalarını gösteren bazı notlar ve krokiler, bomba yapımında kullanılacağı değerlendirilen bol miktarda teknik malzeme, bazı ülkelerin temsilciliklerine ait görüntüler, çok sayıda dijital malzeme ve el yazması doküman elde edildi. Şüpheliler, haklarında düzenlenen soruşturma evrakı ile birlikte 15 Temmuz 2011 günü adliye sevk edilirken, şahısların 14'ü adli mahkemelerce tutuklandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.