Kobani'ye savaşmaya sadece 60 PKK'lı gitmiş

Kobani'ye destek bahanesiyle ortalığı savaş alınanı çeviren, 40 kişinin ölümüne neden olan PKK'lıların sınırların açılmasına rağmen gitmediği ortaya çıktı.

16 Ekim 2014 Perşembe 13:39
Kobani'ye savaşmaya sadece 60 PKK'lı gitmiş






Kobani'ye savaşmaya sadece 60 PKK'lı gitmiş


Kobani'ye destek bahanesiyle ortalığı savaş alınanı çeviren, 40 kişinin ölümüne neden olan PKK'lıların sınırların açılmasına rağmen gitmediği ortaya çıktı. TAKVİM gazetesinde yer alan habere göre 290 PKK'lı sınırı geçerek YPG saflarında IŞİD'le savaşmak için yola çıktı. Ancak bunlarran 230'u değişik bahanelerle geri döndü.

PKK YGP FİRARDI


Kobani'yi bahane edip terör estiren PKK yandaşları "Sınırı açın" dedi. Türkiye de kapıyı gösterdi. Ancak ucuz kahramanlık kısa sürdü. IŞİD'le savaşırken sınırı geçen 290 YPG'linin Kobani'ye gitmesine izin verildi. 60'ı döndü, 230'u ise "Biz Türkiye'de kalacağız" dedi...
Türkiye sınırında bulunan Kobani'de (Ayn El Arap) tansiyon yükseldi. IŞİD ile terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG arasındaki çatışmalar hız kazandı. Türkiye, çatışmalardan kaçan 200 bin Suriyeli Kürt'ü bağrına basarken HDP hükümeti suçladı. Türkiye'nin Kobani'ye destek vermediği, bölgeye geçmek isteyenleri de engellediği yönünde hükümeti eleştirdi. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise "Bıraksalar on binlerce Kürt genci IŞİD'i tükürüğünde boğar" dedi.

SINIRLAR AÇILDI AMA...

Ancak bunun tam tersi meydana geldi. Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG'nin 290 militanı IŞİD'den kaçıp Türkiye'ye sığındı. Daha sonra Kobani'de IŞİD'e karşı savaşmak istediklerini beyan ederek sınırın öte yakasına geçmek istedi. Ankara da "IŞİD ile savaşmak isteyen geri dönebilir. Dönmek isteyene sınır açık" yanıtı verdi, sınır birliklerine "Kobani'ye geçmek isteyenlere izin verin" denildi. Ancak sınır açılınca YPG militanlarının önemli bir kısmı fikir değiştirdi. 290 YPG'liden sadece 60 tanesi sınırı geçerek Kobani'ye gitti. Geri kalan 230 militan ise Türkiye'de kaldı.

'KAHRAMAN' ALGISI...

Öte yandan Türkiye'nin hiçbir zaman Kobani'den gelen ve Suriye'ye dönmek isteyen Suriyeliler'e kapıyı kapatmadığı beirtildi. Askeri kaynaklar da YPG'liler'in "Kobani'de IŞİD'e karşı korkusuzca mücadele ettikleri yönünde" bir algı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekti. YPG'lilerin ABD öncülüğünde gerçekleşen hava saldırıları sayesinde Kobani'de ayakta kalabildiği ifade edildi. Kobani'de savaşmaktan çekinen YPG'lilerin de cephe gerisinde propaganda içinde olduklarına vurgu yapıldı.

EŞEK BOMBASI

Hava operasyonlarını önlemek için sürekli olarak otomobil lastiklerinden yığınlar oluşturarak yakan IŞİD'in yeni bir taktik denediği ortaya çıktı. Rudaw muhabirine göre IŞİD militanları bu kez de hayvanları kullanmaya başladı. Örgüt intihar saldırılarının ardından iddiaya göre bu kez besi hayvanları ve eşeklere bomba bağlayıp YPG mevzilerine yönlendiriyor. Hayvanlar mevziye girince bomba patlatılıyor.

SUNNi iTTiFAK


IRAK'TA IŞİD'e karşı ilginç bir ittifak oluştu. Diyale kentinin Mansuriye ve Şuhani bölgelerinde bulunan El İzze aşireti üyeleri (Sünni Arap) IŞİD'e karşı birlikte hareket başlattı. Diğer aşiretlerden de destek gören El İzze Aşireti üyeleri Mansuriye ve Şuhani bölgelerinde IŞİD militanlarını püskürterek kontrolü ele aldı. Diyale il meclisi üyesi Abdulhalik El Azzavi, Irak ordusunun verdiği destek üzerine çatışmalara girdiklerini ve bölgenin tamamen kontrol altına alındığını ve 22 IŞİD'linin öldürüldüğünü belirtti. Bu arada Bağdat'ın kuzeyinde yer alan Duluiye Kasabası'ndaki El-Cubur aşiret üyeleri 2 aydan beri IŞİD'e karşı savaşıyor. KAYNAK TAKVİM GAZETESİ
Son Güncelleme: 16.10.2014 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.