'Mühr-ü İstanbul-2 Resim ve Mikro Eserler Sergisi' İnegöl'de açıldı

16 Mart 2012 Cuma 16:13
'Mühr-ü İstanbul-2 Resim ve Mikro Eserler Sergisi' İnegöl'de açıldı






BURSA (CİHAN)- İnegöllü minyatür sanatçısı Hasan Kale'nin, 'Mühr-ü İstanbul-2 Resim ve Mikro Eserler Sergisi' Türkiye'de ilk kez İnegöl'de izlenime açıldı. 70'e yakın eserin yer aldığı sergide, birbirinden değişik çalışmalar yer alırken, sanatçının dikiş iğnesinin içerisine yapmış olduğu eski İstanbul figürü ilgi odağı oldu.

Koleksiyon değeri taşıyan ve bir örneği daha olmayan küçük cisimler üzerine resmedilmiş eserlerin bulunduğu sergi açılışı, eski usullere uygun olarak, iplerin üzerindeki mühürler kopartılarak açıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöllü sanatsever Hasan Kale'yi İnegöl'de ağırlamanın gururunu ve onurunu yaşadıklarını söyledi.

Türk insanının böyle bir şey yapması bizim için sevindirici ama bunu bir de İnegöllü yaparsa daha bir keyiflidir. diyen Aktaş, organizasyonun, İnegöl'ün kültür sanat hayatına canlılık katacağını belirtti.

Aktaş, yakın gelecekte İnegöl'den, Hasan Kale gibi değerlerin çıkacağına dikkat çekerek, 10 gün boyunca Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi'nde açık kalacak olan sergiye İnegöllüleri davet etti. Bu sanat dalının bildiğim kadarıyla Türkiye'de pek örneği yok diyen Kaymakam Aziz İnci ise sergiyi görmenin herkes için önemli bir şans olduğunu belirtti.

İğne deliğine çizdiği eseri ilk defa İnegöl'de sergilediğini ifade eden Kale, Şimdi bunun keyfini çıkartmakta yarar var. Burada çok farklı objeler var. Kum tanesinin üzerindeki martıları ve balıkları seyredelim. Zar kanatlarda Asya, Avrupa ve Kız Kulesi'ni ve İstanbul manzaralarını seyredelim. Bunun keyfini doya doya yaşayalım. dedi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.