Ölen milli atletlerin yakınları için yardım kampanyası başlatıldı

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:12
Ölen milli atletlerin yakınları için yardım kampanyası başlatıldı






ANKARA (CİHAN)- Denizli'de geçirdikleri kazada vefat eden milli sporcular Erkan Kuş ve Kasım Uludağ'ın yakınları için Atletizm Federasyonu yardım kampanyası başlattı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısıyla başlatılan yardım kampanyasının tanıtımında, Londra Olimpiyatları'nda şampiyon olan Aslı Çakır Alptekin, gümüş madalya kazanan Gamze Bulut ve bayanlar 3 bin metre engellide Avrupa Şampiyonu Gülcan Mıngır ile ölen atletlerin kardeşleri Ercan Kuş ve Cüneyt Uludağ da hazır bulundu.

Erkan Kuş ve Kasım Uludağ'ın fotoğraflarının yer aldığı bir sinevizyon gösterisiyle başlayan toplantıda konuşan Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Doker, ''Her iki sporcumuz da önce insan, sonra gelecek vadeden sporculardı. Federasyon olarak her iki sporcumuzun da ailelerine maddi destek olmak amacıyla bir yardım kampanyası kararı aldık. Bu kampanyayı ölen sporcularımızın antrenman arkadaşları ve başarılı atletlerimiz Aslı Çakır Alptekin, Gamze Bulut ve Gülcan Mıngır'ın başlatmasını istedik.'' dedi.

Aslı Çakır Alptekin de her iki sporcunun da çok iyi atletler olduğunu belirterek, ''Bizler, ailelerinin her zaman yanında olacağız. Her iki atletimiz de spordan kazandıkları paralarla ailelerini geçindiriyordu. Ailelerin acısını bir nebze olsun dindirmek istiyoruz. Spor camiasından ve Türk halkından bu kampanyaya destek olmalarını bekliyoruz'' diye konuştu.

Kampanyanın, 15 Kasım'da son bulacağına dikkat çeken Alptekin, ''Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız, Atletizm Federasyonu'nun internet sitesinden hesap bilgilerine ulaşabilir.'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından her iki atletin millilik ve sporcu belgelerini Aslı Çakır Alptekin Erkan Kuş'un kardeşi Ercan Kuş'a, Gamze Bulut da Kasım Uludağ'ın kardeşi Cüneyt Uludağ'a verdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.