Sarıveliler Belediye Başkanı Samur: Özel sektör mantığı ile çalışıyoruz

04 Aralık 2012 Salı 14:56
Sarıveliler Belediye Başkanı Samur: Özel sektör mantığı ile çalışıyoruz






KARAMAN (CİHAN)- Karaman´ın Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, ilçenin bölgesel şartlar nedeniyle diğer şehirlere oranla oldukça sınırlı bir imkâna sahip olmasına rağmen kurumsal ve bireysel anlamda yapılacak hamle gücü ile önünün açılacağını söyledi. Karaman Polisevi´nde basın mensupları ile bir araya gelen Samur, ilçenin tarihi, kültürel ve coğrafi açıdan önemli bir potansiyeli olduğunu belirtti.

Yerel yönetimlerin Türkiye'de önemli yapı taşlarından biri olduğuna dikkatleri çeken Samur, Karaman ve Akdeniz Bölgesi'ne ulaşım sorunlarını çözen bir Sarıveliler´in, kiraz ve balını iyi pazarlayabilmesi halinde ekonomisinin canlanacağını kaydetti. Samur, Benim nihai amacım, şehrimizi `tekerleğin değmediği yer´ olmaktan çıkarıp, tarım, ticaret, dağ ve doğa turizminin merkezi haline getirmek ve dünya markası doğal ürünlere ev sahipliği yapmaktır. Ve şehrimizde ürettiğimiz ürünlerin tanıtılması yanında anında pazarlara ulaştırılabileceği çok hızlı iletişim ve ulaşım imkânlarına kavuşmaktır. dedi.

İlçenin kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin belirli bir hassasiyetle çalışarak kendine has değerlerini iyi kullandığında kabuğunu kıracağına inandığını dile getiren Samur, İlçemiz, yarınlarda çok daha önemli olacak ve halkımıza rahat ve huzurlu bir hayatın kapısını aralayacak, doğal, iktisadi ve sosyal sermaye açısından oldukça zengindir. Önemli olan yeni dönemde bunları harekete geçirebilmektir. Bir şehir, içindeki insanlarla, doğal, kültürel ve tarihi varlıklarıyla değerlidir. İnsan kâinatın özüdür. Çünkü yaşadığı çevreyi, şartları değiştirerek, dönüştürerek her türlü imkânsızlığı imkâna; yokluğu, yoksulluğu varlığa ve zenginliğe çeviren insandır. şeklinde konuştu.

Sarıveliler Belediyesi olarak 2012 yılını iyi değerlendirdiklerini dile getiren Samur, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hem konut noktasında hem de alt yapı noktasında önemli işler yaptıklarını ifade etti.

Başkan Samur, 45 kilometre kanalizasyon çalışması yaptıklarını, 17 kilometre yol açtıklarını, 18 bin m3 istinat duvarı ördüklerini belirterek özel sektör mantığı ve disiplinli çalışmayla önemli mesafeler aldıklarını dile getirdi.

Kamu kurumlarının idarecilerinden ve basın mensuplarından ilçeye bizzat gelerek ilçenin gelişimi anlamında aktif katkı beklediklerini söyleyen Samur, Karaman´ın 2. büyük ilçesi Sarıveliler´in önemli bir sıçrama yapacağına inandığını sözlerine ekledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.