SBS iptal, 1 milyon öğrenci zor durumda

Son kez yapılan SBS sınavının Ankara İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesiyla 1 milyon 127 bin öğrenci için belirsiz süreç başladı

18 Nisan 2014 Cuma 12:53
SBS iptal, 1 milyon öğrenci zor durumda






Seviye Belirleme Sınavı sonuçları iptal edildi. Mahkeme kararıyla iptali yapılan sonuçlar için Milli Eğitim Bakanlığı'nın nasıl bir yol izleyeceği şimdilik bilinmiyor. CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın ile öğrenci Defne Sena Uzuner tarafından, Ankara İdare Mahkemesi’ne açılan iptal davası sonuçlandı. Mahkemenin verdiği karardan 1 milyondan fazla öğrenci olumsuz etkilenecek. Sınavların iptalinden sonra Bakanlığın nasıl bir karar vereceğ itam olarak bilinmiyor, öğrenci velileri ve öğretmenler şokta.

 

1 MİLYON ÖĞRENCİ İÇİN BELİRSİZ SÜREÇ

Geçtiğimiz yıl son kez yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda  (SBS) 1 milyon 127 bin 8'inci sınıf öğrencisi ter döktü. Büyük sınav yurt içinde 839, yurtdışında 10 merkezde yapıldı. Sınav için aylarca hazırlık yapan bir milyondan fazla öğrencinin son kez girdikleri sınav sonuçlarının iptali ile ne yapacağı belirsiz.  Gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda hiç bir öğrenciyi mağdur etmeden vereceği karardı.

 

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.