Suriyelilerin kaldığı kampları gezen Katarlı iş adamı 5 milyon lira bağışladı

22 Aralık 2012 Cumartesi 13:00
Suriyelilerin kaldığı kampları gezen Katarlı iş adamı 5 milyon lira bağışladı






ŞANLIURFA (CİHAN)- Suriye´de yaşanan dram nedeniyle Türkiye´nin kucak açtığı sığınmacılara Katarlı iş adamı Muhammed El Nacr, 5 milyon lira katkı sağlayacağını açıkladı. Şanlıurfa Valiliği'nin rehberliğinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır kentleri gezen Katarlı iş adamı Muhammed El Nacr, Harran´da kurulan yeni kampa 5 milyon TL´lik yardımda bulunmaya kararı verdi. İş adamı yardım yapmakta geç kaldığı içinde üzgün olduğunu söyledi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda Suriyeli misafirler için Ceylanpınar ve Akçakale´den sonra Şanlıurfa´da kurulan çadır kentlere bir yenisi daha ekleniyor. 10 bin sığınmacının daha Şanlıurfa´da misafir edilebilmesi için son hazırlıkların yapıldığı ve konteynırların kurulduğu Harran ilçesindeki kampa yurt dışından yardım eli uzandı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç´i makamında ziyaret eden Katarlı iş adamı Muhammed El Nacr, kurulumu ve hazırlıkları Türkiye tarafından yapılan Harran Konteynır kentinde misafirlerin kalacağı evlerin iç tefrişatını yapmayı kapsayan 5 milyon TL´lik yardım protokolü imzaladı.

Vali Güvenç, Harran Kaymakamlığı'nı da ziyaret eden El-Nacr´a yapacağı yardımlardan dolayı teşekkür etti. Katarlı hayırsever iş adamının yapacağı yardımla ilgili bilgi veren Güvenç, Harran´da sığınmacılar için kuracağımız 10 bin kişilik konteynır kentin döşemelerini ve tefrişatlarını iş adamı Muhammed El-Nacr yapacak. Allah yardımlarının devamını getirsin. Bunu Türkiye´deki iş adamlarımız zaten yapıyor. Bu yardım dışarıdaki diğer iş adamlarına örnek oluyor. Kendilerine yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. dedi.

YARDIMDA GECİKTİĞİMİZ İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜZ
Mülteciler barındığı kampları gezen Katarlı hayırsever iş adamı Muhammed El-Nacr oldukça duygulandığı gözlendi. Türkiye´nin yaptığı misafirperverliğin büyüklüğüne vurgu yapan Katalı iş adamı, yardımda geciktiği için üzgün olduğunun altını çizdi. İş adamı Nacr, Türkiye Cumhuriyeti´nin bugüne kadar çok büyük bir özveriyle Suriyelilere kucak açtığını; kamplara gerçekleştirdiği gezi sırasında gördüğünü söyledi. Bu misafirperverlikten dolayı Türkiye´ye teşekkür eden Muhammed El Nacr, Yaptığımız yardımı görev olarak görüyorum ve yardım etmek için buraya gelmekte geç kaldığımız için de çok üzgünüz. dedi.
Açıklamaların ardından protokol imzaları atılarak barışın bir an önce sağlanması ve Suriye´de akan kanın bir an önce durması için temenniler dile getirildi.
Vali Güvenç´in makamında Katarlı iş adamı Muhammed El Nacr ile imzalanan protokol törenine Harran Kaymakamı Muhammed Selami Yazıcı, Bozova Kaymakamı Recep Öztürk ve Katarlı iş adamının yakınları katıldı.

Öte yandan Vali Celalettin Güvenç, geçtiğimiz hafta Harran ilçesinde kurulan konteynır kenti ziyaret ederek yapılan son hazırlıkları yerinde incelemişti.

ŞANLIURFA´YA SIĞINAN MÜLTECİ SAYISI 70 BİNE YÜKSELECEK
Bu arada Suriyelilerin en fazla sığındığı ile Şanlıurfa oldu. Mevcut iki kampta bulunan Suriyelilerin sayısı 60 bine ulaşırken hala kurulum aşamasında bulunan konteynır kente yerleştirilecek mültecilerle birlikte Şanlıurfa´ya sığınan mülteci sayısının 70 bine ulaşması bekleniyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.