Türkmen feryadını Ankara'da duyan yok

Suriye ve Irak'ı kana bulayan terör örgütü IŞİD militanlarının hedefi haline gelen Türkmenlerin feryadını duyan yok

09 Ağustos 2014 Cumartesi 09:58
Türkmen feryadını Ankara'da duyan yok






Sınır'da Türkmenlere geçiş izni yok

Irak'ta IŞİD'li katillerin insafına terk edilen Türkmenlerin feryadına Ankara'nın kulakları kapalı. Terör örgütünün katliamından kaçarak Türkiye'ye ulaşan Yezidilere, Süryani, Kürtl ve Araplara kapıları açan Ankara, sıra Türkmenlere gelince 'Pasaportu yok' gerekçesiyle geçişlerine izin vermiyor.

Sayıları yarım milyona yaklaşan Iraklı Türkmenler bir yandan IŞİD'li katillere karşı kendini savunmaya çalışırken diğer yandan Türkiye'nin de desteğini bekliyor. Suriye'deki Türkmenlere yardım fiyaskosunun bir benzerini yaşamak istemeyen Türkmenler, Ankara'da hükümet yerine Sivil Toplum Kuruluşları'nın desteğini istiyor. IŞİD yüzünden 1 milyon 200 bin kişinin evini terk ettiği Irak'ta tam bir kaos yaşandığını belirten Türkmen kuruluşlar 'Bölgede Kürdistan yönetiminin devasa bir savunma gücü var, kendi silahları, tankları topları füze birlikleri var. Hem Bağdat'tan, hem Amerika'dan milyarlarca dolarlık destek alıyorlar.

Türkmenler'in küçük yerel savunma birlikleri var ama yetersiz. Silahlanmamıza hem Bağdat hem de Kürtler karşı çıkıyor. Yıllardır Türk hükümetlerinden bizi savunma konusunda hiç bir destek alamıyoruz. Çiller hükümeti döneminde hiç olmazsa buraya özel birlikle geliyor, güvenliğimiz konusunda bize destek oluyordu. Şimdi sesimizi duyan bir tek yetkili bile yok. Ankara'da AK Partili vekiller bakanlar gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor. Onların konuştuğu destek verdiği Iraklı Türkmen'ler kimmiş açıklasınlar' diyerek isyan ediyor..

HİÇ KİMSEMİZ YOK
Terör örgütü PKK ile eli kanlı IŞİD'li militanların arasında sıkışıp kaldığını söyleyen Türkmenler şunları söylüyor:  “Türkmenler’in Allah’tan başka kimseleri yoktur. Adaletiyle ün yapmış Türk Devleti, bu vahim duruma nasıl düşürülmüştür? Türkmenler’in insani yardımın yanı sıra siyasi desteğe ve korunmaya ihtiyacı var. Irak’ta yaşanan çatışmalar da en çok Türkmen bölgeleri Telafer, Kerkük, Tuzhurmatu, Muhallebiye, Yengice, Bastamlı, Çardağlı, Biravcılı, Köküz, Karanaz, Beşir, Yayçı, Türkalan, Amirli etkilendi. Burada, Arap’a, Kürt’e sahip çıkan var. Bir tek Türkmenler’in yok. Türkiye neden sahip çıkmıyor?”

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.