Üniversite sınavına tiyatro oyunuyla hazırlanıyorlar

16 Ocak 2013 Çarşamba 15:06
Üniversite sınavına tiyatro oyunuyla hazırlanıyorlar






KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri, derslerde öğrencilerin edebiyatla ilgili gördüğü konuları, tiyatro salonunda gerçekleştirilen gösterilerle kalıcı hale getiriyor. Özellikle üniversite sınavında sorulan edebiyat sorularına daha iyi cevap verebilmek ve Türk edebiyatını yakından inceleyebilmek amacıyla okulda her sınıf bir tiyatro hazırlıyor.

Okulda, 11 D sınıfı öğrencileri, Türk edebiyatının ilk tiyatro eseri olan 'Şair Evlenmesi´ni, okul bünyesinde yer alan Sefure Boydak Kültür Merkezi´nde sahneye koydu. Davetlilerin yanı sıra son sınıf öğrencilerinin de büyük bir ilgiyle izlediği tiyatro gösterisi, yaklaşık yüz yıl öncesine ait iki nostalji şarkıyla başladı. Ardından sahneye gelen öğrenciler, Tanzimat edebiyatıyla birlikte başlayan Batılılaşma sürecini, oyunun bütünlüğü içerisinde ortaya koydu.

Tiyatroda rol alan Özgen Keklik, Merve Gümüşçü, Büşra Katartaş, Göksenin Ünal, Merve Özkarafakı, Merve Nur Yavuz, Hatice Dilbaz, İrem Koçoğlu, Ayşenur Silay, Elif Sarar, Ahsen Acer, Merve Hasilik, Zikra Bozkurt, Sema Ertürk ve Ceyda İlgen performanslarıyla usta oyuncuları aratmazken, izleyicilerden de büyük alkış aldı. Öğrencilerden Sema Ertürk, Öğretmenlerimiz bizlere edebiyatımızın dönemleriyle ilgili teorik olarak bilgi aktarıyor. Biz de bu bilgileri o döneme ait bir tiyatro ya da gösterilerle kalıcı hale getiriyoruz. Bu vesileyle hem sanatsal bir faaliyetin içerisinde bulunuyoruz hem de üniversite sınavına yönelik bilgileri kalıcı hale getiriyoruz. dedi.

Gerçekleştirilen bu güzel faaliyetlerden dolayı edebiyat zümresine teşekkür eden Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Halil Yıldız, Her ay farklı bir etkinlikle hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin huzuruna çıkıyoruz, bu tür sanatsal faaliyetlerimiz önümüzdeki günlerde de devam edecek. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.