'Vergisini zamanında ödeyenlere indirim yapılmalı'

01 Mart 2012 Perşembe 12:59
'Vergisini zamanında ödeyenlere indirim yapılmalı'






İZMİR (CİHAN)- Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Türkiye'de dört beş yılda bir vergi barışı hayata geçtiğini, vergisini zamanında ödemeyen mükelleflerin ödüllendirildiğini söyledi. Türkmenoğlu, vergisini düzenli ödeyen mükelleflere yüzde 3 ile 5 oranında indirim yapılması gerektiğini kaydetti.

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar'ın, 23. Vergi Haftası kapsamında EİB'yi ziyaretin konuşan Türkmenoğlu, SSK işveren payında yapılan 5 puanlık indirim, mükelleflerin primlerini düzenli ödemesi konusunda ekstra itici güç oldu. Bu sayede Türkiye genelinde SSK prim tahsilatı, vergi tahsilatının yüzde 10 civarında üzerine çıktı. Vergisini düzenli ödeyen mükelleflere de yüzde 3-5 arasında bir indirim yapılmasını bekliyoruz. dedi. Vergisini düzenli ödemeyen mükelleflere, dört beş yıllık süreçlerde yeni yapılandırma şansı verildiğine işaret eden Koordinatör Başkan Türkmenoğlu, Düzenli ödeyene de vergi indirimi gibi bir düzenleme getirilebilir. Bu sayede firmalar, vergilerini düzenli ödemeye teşvik edilmiş olur. Bundan uzun vadede hem mükellefler hem de Türkiye kazanacaktır. şeklinde konuştu.

Vergi Dairesi Başkanı Acar ise, Vergi indirimi konusunda karne çalışması yapılabilir. diyerek, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın bir çalışma başlattığını ve bunun uygulanabileceğini söyledi: Karne uygulaması, radikal bir değişim. Bu tasarının uygulanması için biraz zamana ihtiyaç duyulacaktır. Amacımız, maliyeti azaltıp zamandan da tasarruf etmektir. Şu anda uygulamadaki en radikal değişim elektronik defterdir. Elektronik portaldaki bu uygulama sayesinde uluslararası muhasebe standartına kademeli olarak geçilmesi planlanıyor.

EİB ile İzmir Vergi Dairesi arasında uzun yıllardır yapılan periyodik çözüm odaklı toplantıların Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayan Mustafa Gürhan Acar, EİB'ye geldiğimiz zaman evimize gelmiş gibi oluyoruz. Sizlerin ihracata koyduğunuz katkı ve önem azımsanamayacak kadar çok. İşbirliğimizin artarak devam edeceğini garanti ediyoruz. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.