Ayakkabı ve cep telefonu gaspına 16 yıl 8 ay hapis

Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de bıçak tehtidi ile 16 yaşındaki F.S.'nin ayakkabılarını, 17 yaşındaki M.E.'nin de cep telefonunu gasp ettiği iddiasıyla yargılanan 22 yaşındaki Yusuf Keser 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olay...

26 Mart 2015 Perşembe 14:19
Ayakkabı ve cep telefonu gaspına 16 yıl 8 ay hapis






Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de bıçak tehtidi ile 16 yaşındaki F.S.'nin ayakkabılarını, 17 yaşındaki M.E.'nin de cep telefonunu gasp ettiği iddiasıyla yargılanan 22 yaşındaki Yusuf Keser 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay 8 Mart 2014 tarihinde Alanönü Mahallesi'nde meydana geldi. Askerden dağıtım iznine gelen Yusuf Keser, internet kafede bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığı M.E. ve F.S. ile bir parka giderek sohbet etti. Yusuf Keser, bir süre sonra bıçak çekerek F.S.'nin ayakkabılarını, M.E.'nin de cep telefonunu zorla aldı. F.S. ve M.E.'nin yakındaki Eskişehir Devlet Hastanesi'ne giderek burada görevli polis memuruna durumu anlatması üzerine Yusuf Keser polis ekipleri tarafından yakalandı. Keser çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Eskişehir Askeri Cezaevi'ne konuldu.
Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde buugün yapılan duruşmaya askeri cezaevide bulunan tutuklu sanık Yusuf Keser ile mağdurlar M.E. ve F.S. katılmadı. Yusuf Keser, önceki duruşmalarda suçlamaları kabul etmeyerek kendini şöyle savundu:
"Kimseden zorla bir şey almadım. F.S.'den kız arkadaşımla buluşacağım için ayakkabılarını istedim. F.S. de kendi rızası ile bana ayakkabılarını verdi. Müzik dinlemek için de M. E.'den cep telefonunu istedim. M.E. de kendi rızası ile cep telefonunu müzik dinlemem için verdi. Ben kimseden zorla bir eşyasını almış değilim."   
'BIÇAK GÖSTERİP ALDI'
Mağdurlar ise önceki duruşmalarda sanık Yusuf Keser'den şikayetçi olduklarını belirtmişti. F.S. ifadesinde şunları söyledi:
"Yusuf Keser, benden denemek için ayakkabımı istedi. Ayakkabımın bir tekini verdim. Diğer tekini de isteyince vermeyeceğimi söyledim. Yusuf Keser bıçak göstererek 'ver yoksa seni döverim' dedi. Korktuğum için ayakkabımın diğer tekini de verdim. M.E.'den de müzik dinlemek için cep telefonunu istedi. M.E. verdiği telefonu geri isteyince ona da bıçak gösterdi. Ayrıca bizden para istedi. Para bulmak için yanından ayrıldık ve Devlet Hastanesi'ndeki görevli polise giderek yardım istedik."  
Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık Yusuf Keser'i F.S.'nin ayakkabılarını gasp etmek suçundan 8 yıl 4 ay, M.E.'nin de cep telefonunu gasp etmek suçundan da 8 yıl 4 ay olmak üzere toplam 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.