Orhangazi’de 3 Kişi Mantardan Zehirlendi

Hasan BOZBEY / ORHANGAZİ(Bursa), () - BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, ormanlık alandan topladıkları mantarları yiyen biri çocuk 3 kişi hastanelik oldu. Orhangazi’de son 1,5 ay içinde 24 kişinin mantardan zehirlendiği bildirildi....

27 Ekim 2014 Pazartesi 12:13
Orhangazi’de 3 Kişi Mantardan Zehirlendi






Hasan BOZBEY / ORHANGAZİ(Bursa), () - BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, ormanlık alandan topladıkları mantarları yiyen biri çocuk 3 kişi hastanelik oldu. Orhangazi’de son 1,5 ay içinde 24 kişinin mantardan zehirlendiği bildirildi.
Orhangazi’de son bir buçuk aydan beri devam eden mantar zehirlenmeleri vakalarına bir yenisi eklendi. Topladıkları mantarları evde akşam yemeği olarak yiyen Fatma Topuz (58), Bılgın Topuz (29) ve Ceylin Topuz (5), baş dönmesi ve mide bulanması şikayeti Acil Servis’e getirildi. Burada yapılan müdahalelerde mantar zehirlenmesi teşhisi konulan Topuz ailesi tedavi altına alınırken, durumu daha kötü olan Fatma Topuz Bursa Muradiye Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
ZEHİRLENENLERİN SAYISI 24’E YÜKSELDİ
Bu arada, Orhangazi’de son bir buçuk ay içinde mantardan zehirlenenlerin sayısı son olayla birlikte 24’e yükseldi. Zehirlenmelerin önüne geçmek amacıyla Orman Bölge Müdürlüğü’nün pilot bölge olarak seçtiği Bursa’da zehirli mantarlar için uyarı tabelaları hazırladığı bildirildi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.