Kendisini önce TESK’i ziyaretinde yakından gördüm. Şimdi ise Türkiye’yi geziyor ve verdiği mesajlarını izliyorum. Her şeyden önce doğruyu söylemeliyiz. Kibar ancak damarına basılmamalı. Alçak ses tonuyla konuşuyor ve akıcı değil. Birileri gibi hitabeti iyi değil, ancak başkaları gibi samimiyetsiz değil. Yani konuşması güven veriyor. Hakkında yapılacak bazı iddialar ki şimdiden başladı.

Bunlar kimyasını bozabilir. Ama ne kadar bozulsa da ananı da al git demez. Hemen her paragraf konuşmasında tüm partilerin seçmenini kucakladığını ifade ederek, çatı aday sıfatının hakkını veriyor. Çok ama çok fazla sakin görünüyor. Şuan için sadece dış politika kulvarında yürüyor. AKP`lilerin de oyuna da talip olduğu için biraz olsun oyunu orta sahada oynamayı seviyor.

Yine muhafazakâr kesimin oyuna talip olduğundan konuşmasını dini motiflerle süslemeyi ihmal etmiyor. Ziyaret ettiği yeri önceden çok iyi tahlil ediyor. İsterseniz Bursa ziyaretindeki konuşmasına biraz bakalım. Ne diyor? Yeşil Bursa demeye dilimiz varıyor ama aklımız almıyor. Asıl muhafazakârlık, tarihi ve kültürel değerleri korumakla olur diyor ve ban teline basıyor. Servet düşkünlüğü ve açgözlülük, toplumun değerlerini tahrip ediyor. Televizyonda bir adaya binlerce dakika veriyorlar, diğerlerine bir, iki dakika ile geçiştiriyorlar. Bana iftira atanlar, Allah`tan korkmuyor, kuldan utanmıyorlar. Ama unutulmamalıdır ki iftira atmakta kul hakkına giriyor. Kul hakkı işleyenler nasıl olurda dua ile adaylıklarını ilan ederler.

Bana göre İhsanoğlu aynı zamanda iyi bir İslam entellektüeli. Şovdan haşlanmayan, gösterişten hazzetmeyen seçmenin gönlünü fethedebilir. Peki, ne kadar başarılı olur onu bilemeyiz.

Çünkü bizim seçmen önce şov sonra da koli ister. Bunların ikisi de İhsanoğlun’da maalesef yoktur. Bundan dolayı da miting yapmama kararının ne kadar isabetli olduğunu anlamış olmalısınız.

Çünkü konuşmasının 20`inci dakikasından sonra, sıkılma ihtimaliniz oldukça yüksek. Başı açık eşi Füsun İhsanoğlu`yla propaganda çalışmalarına katılmaları yerinde. Yani söylemleri odlukça muhafazakâr, ailesinin görüntüsünü beğenmeyenler olabilir. Çünkü başı açık ya hemen birileri tartışmaya açabilirler. Bu ne kadar tutar tartışılır. Konuşurken ve mesaj verirken dış politika kulvarının dışına çıkmalı diye düşünüyorum.

MHP tabanının hoşuna gidecek sözler sarf ediyor ancak CHP`nin geleneksel seçmenine hitap etmiyor. En önemlisi Alevi seçmen halen İhsanoğlu’na oldukça mesafeli. Çatışmacı bir aday profili çizmiyor ama cumhurbaşkanlığı adaylığının gerekçelerini daha net ortaya koymalı. Fazlasıyla mütevazi olmak bizim ülkemizde pek işe yaramaz. Başbakan Erdoğan gibi hep kavga edip kendimiz yazıp kendimiz oynamalıyız. Sanki mübarek 12 yıldır bu ülkeyi yönetmemiş CHP gibi 1950’den sonra hayatı hep muhalefette geçmiş gibi konuşuyor. Yani CHP iktidar, AKP muhalefet. Sizce de öyle değil mi?

 ÖNEMLİ TESPİTLERİM

İhsanoğlu5 partinin ortak adayı ancak bu işin öncüsü CHP görünüyor. CHP ve MHP milletvekilleri, İhsanoğlu`nun toplantılarında hazır bulunuyorlar. Çünkü diğerlerinin milletvekili yoktur. Uzun zaman sonra, BTP, DSP ve DP`nin il başkanları, en azından görselleriyle basında yer alabildi Bu günlerde bunaltacak kadar sıcak olan havalarda sıcak bölgelerin seçimi biraz bana göre yanlış. Birde bu tür toplantılarda CHP ve MHP organizasyonu profesyonel bir şirkete bırakmalılar. Bu gezilerde Gürsel Tekin oldukça moralli, Erdoğan Toprak sakin, İsmet Büyükataman ise oldukça heyecanlı. İhsanoğlu`nu Başbakan Erdoğan gibi her ziyaretinde bir gazeteci ordusu izlemiyor. Bunlar da çok önemli. Çünkü bazı püf noktaları detaylarda gizlidir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.