Hemşireler çalışma koşullarını protesto etti

SİVAS'ta Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle Sivas Devlet Hastanesi önünde eylem yaparak çalışma koşullarına tepki gösterdi. Yaklaşık 20 kişilik grup, Sivas Devlet Hastanesi...

15 Mayıs 2015 Cuma 14:52
Hemşireler çalışma koşullarını protesto etti






SİVAS'ta Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle Sivas Devlet Hastanesi önünde eylem yaparak çalışma koşullarına tepki gösterdi.
Yaklaşık 20 kişilik grup, Sivas Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek 'Hemşirelerin sesini duyun' yazılı pankart açtı. Grup adına basın bildirisini okuyan Sivas Devlet Hastanesi SES Temsilcisi Kıymet Elmas Altun, ebe ve hemşirelerin sağlık hizmetlerinin ticarileşmesi nedeniyle önemli sorunlar yaşadığını ifade ederek, "Hizmet ürettiğimiz mekanlar, genel olarak pek çok bulaşıcı hastalık riskini aynı anda barındıran, şiddete uğrama ihtimalinin oldukça yüksek olduğu, fiziksel ihtiyaçlarımızı karşılamaktan uzak ve sağlığımızı ciddi olarak tehdit eden mekanlardır. Uzun saatler çalışmakta, angarya ve insanı sınırın üstündeki nöbetlere rağmen ayakta durmaya çalışıyoruz. Yaptığımız iş, ürettiğimiz hizmet karşısında bizlere verilen ücretler oldukça yetersizdir. Performans sistemi ne adil ne de eşitlikçidir. Aldığımız tüm ücretin emeklilik maaşına yansıtılmasını istiyoruz. Köle değil hemşireyiz" dedi. Altun, çalışma koşullarının yalnızca kendilerinin değil hasta sağlığını da olumsuz yönde etkilediğini belirterek, gece bir saatlik çalışmalarının iki saat sayılmasını ve haftalık çalışma saatlerinin 35 saat ile sınırlandırılmasını istedi. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.