İki apartmana tahliye

İZMİR'in Bayraklı İlçesi Gümüşpala Semti'nde, bir müteahhidin kendi arazisi içinde, inşaat için izinsiz kazı yapması sonucu üst kısımda bulunan iki apartmanın zemininde toprak kayması tehlikesi oluştu. Bu nedenle alınan tahliye kararı,...

10 Haziran 2015 Çarşamba 15:18
İki apartmana tahliye






İZMİR'in Bayraklı İlçesi Gümüşpala Semti'nde, bir müteahhidin kendi arazisi içinde, inşaat için izinsiz kazı yapması sonucu üst kısımda bulunan iki apartmanın zemininde toprak kayması tehlikesi oluştu. Bu nedenle alınan tahliye kararı, belediye ve polis ekipleri tarafından uygulandı. Her iki binada oturanlar, mağdur edildiklerini, istinat duvarı yapılıncaya kadar kirada oturmak zorunda kalacaklarını, ancak kira verecek durumda olmadıklarını belirtse de sonuç değişmedi.
Gümüşpala Semti 7002 Sokak numara 17'deki Bayrak Apartmanı ile 1660 Sokak numara 14'teki Ayla Hanım Apartmanı'nın hemen alt kısımdaki bir arazide, iddiaya göre bir süre önce müteahhit inşaat için izinsiz kazı yaptı. Kazı çalışmanın ardından bölgede inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, toprak kayması tehlikesine karşı iki apartmandaki dairelerin tahliye edilmesine karar verip, durumu Bayraklı Belediyesi'ne bildirdi. Belediye yetkilileri de kararı apartman sakinlerine tebliğ etti. Ancak, iki apartmanda yaşayanlar, karara itiraz edip evlerini boşaltmama kararı aldı. Ayrıca, toplam 15 dairenin bulunduğu iki apartmanda yaşayanlar, yargı süreci başlattı. Bayraklı Belediyesi de istinat duvarının yapılması için ihaleye çıktı. Ancak istinat duvarının yapımı sırasında yaşanabilecek bir olumsuzluk durumunda apartmanlarda yaşayanların zarar görmemesi için belediye bu dairelerde oturanlara evlerini boşaltmaları için tebligat gönderdi.
APARTMAN SAKİNLERİNDEN TEPKİ
Bayraklı Belediyesi ekipleri ve Çevik Kuvvet polisleri kararı uygulamak için bugün sabah saatlerinde geldiği sokakta apartman sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Mağdur edildiklerini savunan Özge Çarmıkoğlu, "Yasalara göre, bize maddi yardım yapmadan ve bize yer göstermeden evden çıkartmaları söz konusu değil, ama bizi zorla evden çıkartmak istiyorlar. Gidecek hiç bir yerimiz yok. Bizi mağdur eden müteahhide dava açtık ve dava sonuçlanmadan evden çıkmamız isteniyor. Masum bir vatandaş olarak evde otururken müteahhidin biri evimizin önünü kazdı diye evden çıkartılmak isteniyoruz. Aslında şu an evimizde bir sorun yok, ancak istinat duvarı yapılırken bir olumsuzluk yaşanabilir diye belediye bizim can güvenliğimiz için evden çıkartmak istiyor. Tamam bu konuda biz de itiraz etmiyoruz ama biz nereye çıkalım? Sabit geliri olan ve evlerini krediyle alan insanlarız, inşaat 3 ay sürecek diyorlar sokakta mı kalalım? Hem ev kredisi hem de ev kirasını nasıl ödeyeceğiz? Mahkeme sonuçlansın, müteahhit bizim çıktığımız evin kirasını ödesin biz de evleri boşaltalım. Belediye istinat duvarının giderini müteahhitten alacak, ama bizim kira giderlerimiz o kişiden alınamıyor" dedi.
DAİRELER BOŞALTILDI
Apartman sakinlerinin tüm itirazlarına rağmen, ekipler, önce dairelerin su sayaçlarını söktü, ardından elektrik akımı kesildi. Daha sonra da daireler tek tek polis nezaretinde mühürlendi. Apartmanda yaşayanlar, dairelerini kullanmaya devam edeceklerini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.