iPhone fabrikası Çin'den kovuluyor, Hindistan'a kaçıyor

iPhone üreticisi Foxconn Hindistan'da 2020 yılına kadar 10-12 fabrika ve veri merkezleri de dahil olmak üzere yeni üretim ve depolama üsleri açmaya hazırlanıyor.

14 Haziran 2015 Pazar 02:55
iPhone fabrikası Çin'den kovuluyor, Hindistan'a kaçıyor






iPhone fabrikası Çin'den kovuluyor, Hindistan'a kaçıyor

İnsan hakları örgütleri ve sendikalarla tüketicilerin sert tepkisini çeken iPhone üreticisi Çinli şirket Foxconn, fabrikalarını daha ucuz iş gücü bulabileceği Hindistan'a taşımaya karar verdi. Açıklama Foxconn yerine Hindistan hükümeti tarafından yapıldı. Hint hükümeti şirketin 2020 yılına kadar en az 11 fabrikayı ülkesine taşıyacak. Yeni üretim üslerinde sadece iPhone üretimi değil, Apple'in müzik yelpazesinde bulunan çok sayıda teknoyoji ürünü de bu ülkede üretilecek.

Hükümet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, iPhone üreticisi Foxconn Hindistan'da 2020 yılına kadar 10-12 fabrika ve veri merkezleri de dahil olmak üzere yeni üretim ve depolama üsleri açmaya hazırlanıyor.

Hindistan'da Foxconn üreten iPhone'lar ve iPad'ler Apple ürünleri Güney Kore ve Çinli rakiplerine göre daha pahalı olduğu biliniyor. Apple, 2020 sonrası Hindistan pazarının Çin'den daha ön plana çıkacağını öngörüyor.


İŞÇİ MALİYETLERİ ÇİN'DEN DAHA DÜŞÜK
 
Çalışanlarına uyguladığı baskı politikaları ve düşük ücret yüzünden yıllardır eleştirilen Foxconn, Apple'in Hindistan'daki tesislerinde resmi üreticisi olmaya devam edecek.

Foxconn Hindistan tesislerinde AB pazarları ile Asya'ya yönelik rekabet gücü yüksek ürünler sunmayı hedefliyor.

Apple CEO'su Tim Cook ise Hindistan'ı yoğun nüfus oranı ve hızla artan mobil abone pazarı yüzünden tercih ediyor. Geçtiğimiz yıl Hindistan'da 1.5 milyon adet iPhone satışının gerçekleştiği Hindistan'da bu rakamın en az 300 milyon sayısına ulaştırma planları yapıyor.


Son Güncelleme: 14.06.2015 02:58
Anahtar Kelimeler:
FoxconnIphone Hindistan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.