Ameliyatla Gelen 'ikinci Bahar'

OBETİZE nedeniyle boşanan çift, geçirdikleri tüp mide ameliyatları sonrası yeniden evlendi. Ameliyat ardından 55 kilo veren 32 yaşındaki Bihter Cihay ve 70 kilo zayıflayan 33 yaşındaki Vahdet Altun, 'İkinci bahar' için Bursa’da...

03 Kasım 2014 Pazartesi 11:40
Ameliyatla Gelen 'ikinci Bahar'






OBETİZE nedeniyle boşanan çift, geçirdikleri tüp mide ameliyatları sonrası yeniden evlendi. Ameliyat ardından 55 kilo veren 32 yaşındaki Bihter Cihay ve 70 kilo zayıflayan 33 yaşındaki Vahdet Altun, 'İkinci bahar' için Bursa’da pasta kesti.
Bursa Doruk Sağlık Grubu, obezite hastaları buluşmasının ikincisine ev sahipliği yaptı.
Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'daki bir kafeteryada Bursa, Balıkesir, İstanbul, Kocaeli ve diğer birçok ilden gelen obezite hastalar ile ameliyat sonrası ikinci kez mutluluğu yakalayan bir çifti de buluşturdu. Obezite nedeniyle evlikleri sona eren Bihter Cihay ve Vahdet Altun, toplantıda yaşadıklarını anlattı. Çift 3 yıl önce evlendiklerini obezite nedeniyle bir süre sonra yaşamlarının kabusa dönüştüğünü, sürekli kilo alınca boşanmaya karar verdiklerini söyledi. Bihter Ciha, evliliklerine ilişkin, "İki büyük boy pizzayı yedikten sonra son dilim için kavga ediyorduk" derken çözümü boşanmada bulduklarını söyledi. Boşandıklarında kendisinin 115, eşinin de 168 kilo olduğunu anlatan Cihay, 60 kiloya düştüğünü belirterek şöyle devam etti:
"10 ay önce birbirimizden habersiz ameliyat olduk. Kilo verdikten sonra karşılaşınca da yeniden evlenmeye karar verdik. Burada pasta kestik. Ancak düğünümde tekrar gelinlik giyeceğim."
168 kilodan 98 kiloya inen Vahdet Altun da, ameliyat sayesinde yeniden evlendiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Yeniden doğmuş gibiyim. Artık, açlık hissi kalmadı. Biraz daha kilo vermek istiyorum" dedi.  Toplantıda getirilen pastadaki mumu üfleyen çift, birbirlerine pasta yedirirken, doktora "Yiyebilir miyiz?" diye sorarak, espri yaptı.
OBEZİTE HIZLA ARTIYOR
Toplantıda obezite hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersun Topal, 1980 yılında dünyada 850 milyon obez olduğu halde günümüzde 2.1 milyar obez bulunduğunu hatırlattı. Op.Dr. Topal, "Şu anda biz biliyoruz ki dünyadaki obez nüfus dünyadaki aç nüfustan fazla. Bu çok ciddi bir durum. Giderek şişmanlıyoruz ve bunu durduramıyoruz. Maalesef bu doğru. Bunun aşmamızı sağlayacak çözümü bulmuş değiliz" dedi.
Vücut kitle endeksine göre; vücut kitle endeksi 30’un üzerindeyse kişiyi biz obez, 40’ın üzerindekilerin morbit obez, 50’yi geçtiğindeyse süper obez olarak kabul edildiğini belirten Op. Dr. Ersun Topal, şöyle konuştu:
"Bireyler, kötü beslenmeyle obeziteye giden yolda hızla ilerliyor. Kötü beslendiğimiz gibi çocuklarımızın da kötü beslenmesine neden oluyoruz. O tabak bitecek diyen ebeveynleriz hepimiz. Çocuğumuza ödül olsun diye hamburger ısmarlıyoruz. Bunun yerine ödül olsun diye kuru fasulye pişirin. İlginç gelebilir ama bence bu daha iyi bir şey. Türkiye’de kadınlar arasında ciddi bir şekilde obezitenin arttıyor. Giderek şişmanlıyor ve bunu durduramıyoruz. Bunu aşmamızı sağlayacak çözümü bulmuş değiliz. Türkiye’deki çocukluk çağındaki obezite yüzde 20’lere yaklaştı. Bunun ideali yüzde 3’tür. Bugün görmemeyi, konuşmamayı tercih eden bir toplumuz. '1 dirhem et, 1000 ayıp örter' diyen bir toplumuz. Maalesef bunları konuşamıyoruz. Bunları konuşabildiğimiz zaman suyun altındaki buzdağının büyüklüğünü görebileceğiz."
Dr. Ersun Topal, basın toplantısının ardından hastalarıyla buluşurken, ameliyat ettiği hastalarının tedavileriyle ilgili takiplerini de yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.