Komaya girdi, uyanınca Çince konuşmaya başladı

Avustralya’nın Melbourne şehrinde yaşayan Ben McMahon adlı genç geçirdiği trafik kazasından sonra kendini bilmediği bir yabancı dili konuşurken buldu.

05 Eylül 2014 Cuma 12:52
Komaya girdi, uyanınca Çince konuşmaya başladı






Komaya girdi, uyanınca Çince konuşmaya başladı

Bilim adamlarını şaşkına çeviren olay Avustralya'da meydana geldi. Melbourne'de geçirdiği trafik kazasında komaya giren, yoğun bakımda günlerce kalan Ben McMohan adlı genç eğer doktorların açıklaması doğruysa 'Ana dilini tamamen unuttu, Çince konuşmaya' başladı. Üstelik Çince'nin en zor ağzı olan Mandarin lehçesiyle

ANADİLİNİ SONRA HATIRLADI

Avustralya’nın Melbourne şehrinde yaşayan Ben McMahon adlı genç geçirdiği trafik kazasından sonra kendini bilmediği bir yabancı dili konuşurken buldu. Üstelik anadili İngilizceyi de tamamen unutmuştu.
Yaşadığı tarafik kazasından sonra bir hafta komada kalan 22 yaşındaki McMahon, uyandığında anadili gibi Çince konuşmaya başladı. McMahon, okul yıllarında Çinceyi öğrenmeye başlamıştı ancak hiçbir zaman akıcı olarak konuşamamıştı. Yaşadığı bu olayla hem doktorlarını hem de ailesini şaşırtan McMahon bir kaç gün sonra anadilini de hatırlamaya başladı.

McMahon’ın komadan uyandıktan sonra ilk sözlerinin Çince’nin Mandarin lehçesinde “Annemi ve babamı çok seviyorum. En kısa zamanda iyileşeceğim” olduğu belirtildi.

Komadan uyandığında başka bir dil konuşan McMahon, “Mandarin lehçesini bilinçli olarak konuşmadım sadece ağzımdan doğal olarak çıkan kelimelerdi” dedi.
Son Güncelleme: 05.09.2014 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.