Polis memuru, 14 yıl sonra ikinci karaciğer nakli ile hayat buldu

BURSA, () - BURSA’da, hayatının son 20 yılını karaciğerinden kaynaklanan sorunlarla geçiren ve 28 yaşında kuzeninden yapılan nakille sağlığına kavuşan 43 yaşındaki polis memuru Erhan Ünal, 14 yıl sonra vücudu organı ret edince ikinci...

10 Şubat 2015 Salı 12:48
Polis memuru, 14 yıl sonra ikinci karaciğer nakli ile hayat buldu






BURSA, () - BURSA’da, hayatının son 20 yılını karaciğerinden kaynaklanan sorunlarla geçiren ve 28 yaşında kuzeninden yapılan nakille sağlığına kavuşan 43 yaşındaki polis memuru Erhan Ünal, 14 yıl sonra vücudu organı ret edince ikinci kez yapılan organ nakli ile yaşama tutundu. 
Kayserili Polis Memuru Erhan Ünal, 23 yaşındayken yorgunluk, şişkinlik ve ishal gibi sorunlar yaşamaya başladı. Yapılan kontrollerde siroz olduğu ortaya çıktı. Erhan Ünal’ın imdadına kuzeni yetişti. 5 yıl süren bekleyişin ardından Ünal, kuzeninden nakledilen karaciğerle sağlığına kavuştu.
Naklin ardında Diyarbakır ve Eskişehir’de görevine devam eden Erhan Ünal, hayatını Nilgün Ünal ile birleştirdi. Biri 5, diğeri 8 yaşında 2 çocuğu olan Ünal çifti için kabus 1 yıl önce yeniden başladı. 14 yıl boyunca sağlıklı bir şekilde hayatına devam eden Erhan Ünal’ın vücudu karaciğeri reddetti. Halsizlik, şişkinlik ve sarılık gibi sorunlar yeniden kendini göstermeye başladı.
YENİDEN NAKLİN İMKANSIZ OLDUĞUNU SÖYLEDİLER
Ancak bu sefer işi daha da zordu. Verici olsa bile birçok doktor naklin imkansız olduğunu söyledi. Çünkü bu süreçte karaciğeri besleyen damarları tıkanmış, safra yolları sorunları nedeniyle dışarıdan defalarca müdahale edildiği için nakilde sorunlar yaşanacağı endişesi bulunuyordu.
Acıbadem Bursa Hastanesi’ne başvuran Erhan Ünal’a Prof. Dr. Remzi Emiroğlu, acil nakil olması gerektiğini iletti. Kadavra listesine yazılan Ünal’a kısa süre sonra aranan karaciğer bulundu. Erhan Önal, yakınını kaybeden duyarlı bir ailenin özverisi, Prof. Dr. Remzi Emiroğlu ve ekibinin de başarılı operasyonu sayesinde sağlığına kavuştu.
ORGAN BAĞIŞI KONUSUNDA DUYARLI OLMALIYIZ
İkinci defa nakil olan Erhan Ünal yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken şöyle dedi:
"Bana karaciğer bağışında bulunan aileye başsağlığı ve Allahtan sabır diliyorum. Riskli de olsa ameliyatımı yapan ve bana her zaman destek olan Prof. Dr. Remzi Emiroğlu’na ve ekibine ne kadar teşekkür etsem azdır. Ben de rahatsızlığımdan önce organlarımı bağışlamıştım. Herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum."
ÇOK ZOR BİR AMELİYAT
Nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Remzi Emiroğlu, ilk nakil sırasında bazı yapışıklıklar oluştuğu için ikinci nakilde zorluklar yaşandığını belirterek şunları anlattı:
"Hem bu yapışıklıkları ayırmak hem de daha önce kullanılan ve nispeten zedelenen organ ve damarları kullanmak ikinci nakli çok daha zor hale getiriyor. Buna bir de karaciğere giren damardaki tıkanıklık, safra yolları, doku harabiyeti ve enfeksiyona yol açan işlemler katılınca ikinci ameliyatta hem dokuları bulmak, hem de onları dikmek daha da zorlaştı. Hastamızın ameliyat öncesinde sarılığı ve karnında sıvı birikimi vardı. Safra yolu girişimleri nedeniyle sık sık enfeksiyon atakları geçiriyordu. Naklin ardından sağlığı gayet iyi durumda. Safra yolunda ve karnında sıvı birikimi düzeldi. Karaciğer fonksiyon testleri ise tamamen normal." 
FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.