Sağlıklı ve uzun ömrünü süt ürünlerine borçlu

Bedir ALTUNOK / KARS, () - KARS’ın Arpaçay ilçesine bağlı Hasançavuş Köyünde yaşayan 92 yaşındaki Arslan Koç, sağlıklı yaşamanın sırrının hayvansal ürünlerde olduğunu söyledi. Kar kürüyen, türkü söyleyen ve şiir okuyan...

12 Mart 2015 Perşembe 10:21
Sağlıklı ve uzun ömrünü süt ürünlerine borçlu






Bedir ALTUNOK / KARS, () - KARS’ın Arpaçay ilçesine bağlı Hasançavuş Köyünde yaşayan 92 yaşındaki Arslan Koç, sağlıklı yaşamanın sırrının hayvansal ürünlerde olduğunu söyledi. Kar kürüyen, türkü söyleyen ve şiir okuyan Koç, "Bol bol süt, yoğurt, ayran ve tereyağı tüketiyorum. Bu yiyecekler beni dinç tutuyor" dedi.
Arpaçay'a 20 kilometre uzaklıkta Hasançavuş köyünde yaşayan 10 aile ve 55 kişiden biri olan Arslan Koç, tarım ve hayvancılıkla geçimlerini sağladıklarını bildirdi. Köyün 'canlı arşivi' olarak nitelendirilen Arslan Koç, çok eski yıllarda 20 yıl muhtarlık, 15 yıl tarımsal kooperatif başkanlığı görevlerini yürüttüğünü belirtti. Misafirperver, çalışkan, hafızası kuvvetli olan Arslan Koç, şiir yazan ve ezbere okuyan Arslane dedesinden, babasından kalan asırlık eşyalara da gözü gibi bakıyor.
En büyük tutkusunun at binmek olduğunu anımsatan Arslan Koç, eskiden ulaşımı atla sağladıklarını, geçen yıla kadar da ata bindiğini belirtti. Tarım ve hayvancılık sayesinde geçimlerini sağladıklarına belirten Arslan Koç, "Bol bol süt, ayran içer, yoğurt yerim. Bizim yemeklerimiz tereyağı ile pişer. Bu yiyecekler beni dinç tutar. Kar kürer, türkü söylerim, şiir okurum. Şükür sağlıklıyım, iştahım açık, yemem-içmem yerinde. İlk karım, 20 yıl önce vefat etti. Ondan 2 oğlan 1 kızım oldu. Üç evladımı üniversitede okuttum. Şimdi öğretmen, memurlar. 16 torunum, torunumun da çocukları var. Şimdi ikinci eşim ile onun oğlu ile birlikte köyde birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.
Öte yandan Hasançavuş Köyünün Muhtarı Necati Ülker de Arslan dedeyi sık sık ziyaret ettiğini, onun bilgi ve tecrübelerinden yararlandığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.