ŞİMDİ Kİ  AKLIM OLSA  YA DELİ OLURDUM YA GEN MÜHENDİSİ
Nedir bu bitmeyen deli kadınlar muhabbeti yaaa..
Geçen sene bi ara moda oldu.Bitti gitti zannediyordum Bitmemiş.Hala bir deli kadın modası var.
Deli kadınlar şöyledir , böyledir. Güzel rakı içerler. Tırnakları mor , yeşil , mavi boyarlar.
Masaya koydular mı yumruğuu……oooo erkek te kimmiş ?Neymiş ?Gelecek o kedi buraya ! öyle devam ederler.
Bunlar kooperatifte kurmuş , iyi tarım , organik tarım , makineli tarım ne varsa yapacaklarmış… mesela . ( Allah çocuklarımızıkorusun )
Nerden geldim yine ben buraya .
Biriktirmişim demek içimde. Aslında olay  yine deli Deli kadın Kooperatifinden bir arkadaşımın beni aramasıyla başladı.Deli meli ama kafalarda iyi çalışıyor , seviyorum bunları…
  • Bihtercim  selam nerelerdesin?
  • Depresyon dayım.
  • ???
  • Haaa öylemi kim kim ?
  • Me , myself and I.
  • Eeee nasıl geçiyor vakit ?
  • İyi işte kendi aramızda konuşuyoruz. Laf lafı açıyor.
  • DELİİİİİ  !!!!!
  • Bizde bu gece ………………….ye çıkacaktık. ( Henüz reklam almıyorum). İstersen sen de gel.
  • GELİYORUUUUUUUM.


Yani bu dün geceden bir alıntı . Arkadaşımı tebrik ediyorum. Beni bir seferde anladı. Bana manyak falan deyip telefonu kapatmadı. Ama kız bana deli dedi. Korkuyorum  galiba beni de kooperatife aldılar. 

Deliler hakkında benim çocukluğumdan hatırladığım , birkaç mahallede bir tane bulunduğu , görünce kaçıldığı , kaçarken düşüldüğü falan… yani pek iyi bir durum değildi. Birine deli demek iltifat falan hiç değildi. Neyse günün kararı ‘’Aklına geleni  hop diye söyleme. Akıllı uslu davran yoksa yaftayı yiyeceksin.’’ 

Sonra ben bana dedim ki ‘’ Kapat artık bu konuyu , sağlıklı bir şeyler anlat’’

Ama kafa durmuyor ben ne yapayım. 

Sen iyisi sağlık sayfalarında günün haberine bak .Ben de orada konuyu dönüp dolaştırmadan  sana EVDEKİ ZEHİRLER hakkında bildiğim ne varsa anlatayım.

Beni yedekten listeye aldılar ya ; Savunayım bari bu kadınları. Hadi bunlar deli , kendileri de kabul etmiş , bir de birbirlerine iltifat ediyorlar deliiiiiiiiiiiii deliiiiiiiiiiiiii diye.

Peki kim delirtti bu kadınları? 

Eminim hepsi 30 – 40 yıl önce sakin sakin okula gidip , leblebi tozu yiyip , katlamalı bardaklarına su doldurup içiyorlardı. Teneffüslerde kız arkadaşlarıyla el ele dolaşıp , ip , top , seksek falan da oynuyorlardı.Ne oldu?

Hayat tecrübeme ve gözlemlerime dayanarak verebileceğim alternatifsiz tek bir cevap var. 
ERKEKLER !!

Aman yanlış anlaşılmasın.Tanıyan bilen bilir , Feminist , erkek düşmanı falan hiç değilim. 
Ama şu Y kromozomunda hakikaten bir sıkıntı var. Bu konu üzerine kitap yazılır dediğimin üstünden yıllar geçti. Malzemeler birikiyor .Gelir belki o da yakında ☺

İşte dön dolaş yine derse geldik. Hadi neymiş bu X , Y meselesi şöyle bir hatırlatayım da , öyle tekrar bakalım son duruma.

Doğacak olan bir bebeğin cinsiyeti nasıl belirlenir?

Kadının çocuğun cinsiyetinin belirlenmesinde hiçbir katkısı yoktur ve doğacak çocuğun cinsiyetini erkekten gelen sperm belirler.

Sağlıklı bir bireyde genetik şifremizin kayıtlı olduğu 23 çift (toplamda 46) kromozomumuz vardır; bu kromozomların 23’ü anneden 23’ü babadan gelir. Bu çiftlerden cinsiyet ile ilgili olarak kadınlarda iki adet “X” (dolayısı ile XX) kromozomu, erkeklerde ise bir “X” bir de “Y” kromozomu mevcuttur. Cinsiyeti belirleyen “Y” kromozomudur.

 Döllenme öncesi kadınlardaki yumurta hücresinde sadece tek bir “X” kromozomu bulunur. Erketen gelen sperm hücreleri de ya “X va da “Y” kromozomu taşırlar. Dolayısı ile yumurta eğer “X” kromozomu taşıyan bir sperm ile döllenir ise doğacak çocuk kız (“XX”), eğer “Y” kromozomu ile döllenirse doğacak çocuk erkek (“XY”) olur.

Peki neymiş bu Y kromozomunun son durumu evrim süreci ?

Orada durum biraz sakat işte.

Bende Prof.Dr. Teksen Çamlıbel’den öğrendim.

Araştırmalar Y kromozomunun artık üçte iki oranında küçüldüğünü, kendini yenileme yetisini kaybettiğini gösteriyor. Bilim adamları konuyla ilgili farklı yorumlar yapsa da gelecekte erkek kısırlığının artması, beklenen en önemli sonuçlardan biri.
Y kromozomu, evrim sürecinde kendini yenilemekten giderek güçsüz hale geliyor. Y kromozomu uzun yıllar içinde ufak bir kısmını yavaş yavaş kaybediyor. Zaten X kromozomuna baktığınızda, üzerinde yaklaşık 1800 gen olduğunu görüyorsunuz. Y’de ise 300 civarında gen var. Eskiden bunlar aynı boydaymış. Demek ki, Y kromozomu küçülüyor. Milyonlarca yıl önce tarih sahnesine çıktığında Y kromozomu 1500 gene sahip bir krallıkken, zamanla bu krallık küçüldü; şimdi krallıkta yalnızca 300 dolayında gen kaldı. Kimi bilim adamlarına göre, Y kromozomu 5 milyon yıl içinde o genleri de yitirip, sahnelerden çekilecek. Bu olduğunda ise, insanlık erkek olan yarısını yitirip, yeniden erkek yaratabilmek için yeni yollar arayacak demektir. Çünkü cinsellik ile üreme doğanın değişmez kuralıdır. Ne kadar zaman geçse de bu değişmez.
Sonuç :
Üzülmeyin deli kadınlar , altı üstü 5 milyon yıl .Sıkıntı nedir ki ?
Birde benim kendime aldığım minik notlar var. Mesela;
  • Zeka geni sadece x kromozomonundan çocuğa taşınır. Yani çocuğunuza geri zekalı demeden önce bir kere daha düşünün.
  • Babadan oğula geçen hastalıklar bu kromozomla taşınır
  • X ten küçüktür . aklı yok fikri vardır. Fikri de zaten bellidir. 
  • Yine de lazımdır işte. 
Şimdi tarafsız yazarlık uğruna  bazı XY lerin de bu konuda söyleyeceklerine  de bu  bu platform da yer vermek zorundayım. 
Bakalım ne diyeceksiniz kadınlar. Bence doğruluk payı var . Hem de çooook.
1.Adam :Zeka geni taşıyan xx kromozumuna çok fena kuyruk acısı yaşatabilir.
2.Adam ( Çenesi düşük olan ) : Genetikçi değilim. ordan buradan okuduğum üç beş bilgi ile yorum da yapabilirim bu konuda, bilgi sahibi olmasam da fikir yürütebilecek kadar okuma bilmekteyim. gelelim sadede;

tanım: y kromozomu yapısal olarak x kromozomundan küçüktür ve x'in taşıdıgı genlerden 2000 ile 3000'den daha az sayıda gen taşımaktadır.

işte bu 2000-3000 gen; kadınlarda mevcut erkeklerde noksan olan gereksiz detaylardır. bu nedenledir ki bir kadın bir cümle söylediğinde bu aynı anda 3-5 anlama gelebilir. bu nedenledir ki iki kadın karşılıklı aynı konu üzerinde saatlerce konuşabilir. ve bu nedenledir ki kadınlar beğenmede güçlük çeker.
erkekler bunu anlayamaz Eevet deyince evet kastediyordur çünkü o. ya da bir erkek saçını kestirdiğinde arkadaşı ona sıhhatler olsun der, cevabı eyvallahtır, saçını nerede kestirdiğini kaça kestirdiğini daha önce nerede kaça kestirdiğini, boya yaptırsa mı acaba, peki o zaman bakım da yaptırmak gerekir mi gibi sorunsalları yaşamaz. erkekler dümdüzdür. 5 ayrı mağaza gezip ayakkabı seçemeyen kadından farklı olarak bir mağazaya girer çok beğendiği ayakkabıdan 2 çift alır çıkar, gider. " 

bir y kromozomludan genetik ve yaşam felsefesi çıkarımlarını dinlediniz. 
Haydi bakalım adam haksız mı ?..
NEYSE ARTIK BAĞLIYORUM.. 
Evet deliriyoruz. Deliriyoruz da … aslolan derin bir nefes alıp 10 a kadar saymak. Olmadı ondan geriye saymak . Olmadı bir daha ileri…. ( Nefes derslerine gitmediğim nerden belli ☺ ) Yoksa hergün delirirsin!
Ben bugün nelere mi delirdim? Vallahi çoğunu delete ettim( Sağlıklı beyin ). Ama hafızamda kalan son yarım saati paylaşayım. Onları da 10 dakikada yok edeceğim çünkü.
-Sabahtan yatana kadar 11 yaşındaki oğlum ne istediyse yaptım. İstediği kahvaltı ,istediği yemek , istediği arkadaş buluşturması , p.tesi harçlığı , oyun alma sözü , ödeve yardım , öpüş , koklaş , muhabbet.
 Gece yatmadan önce bir dondurmaya DAHA  hayır dedim diye.Ne biçim annesin  günümü mahvettin dedi. ‘’Peki’’dedim geçtim. ( yalan 1-10 / 10-1 ekseninde bayağı bir gittim geldim) Erken ergenlik işte , idare edeceğiz. :)
‘’Peki’’ iyidir. ‘’Peki’’güzeldir. İçinde hem bolca iyi niyet , hem de bir sürü küfür barındırır. Baş ağrıtmaz.Uzatmaz.Delirtmez. İyidir yani.
DELİRME!..Sayın arkadaşım. Sayın! 1 den 10 a . Bir ileri bir geri.
Sağlıklı , akıllı günler dilerim.
Bodrum’dan sevgilerimle.
BihterBangı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.