Başkent siyasetinde yaklaşan yerel seçimler dolayısıyla siyasi hareketlik sürüyor. Aday adayları, babasının adayları, genel merkezden işaret alan aday adayları, daha bunlara nicesini ekleyip Ankara çevresinde halay çekebiliriz. Siyasette bir yere gelmek için aday olan isimler ile ciddi bir duruş ve politika izleyerek aday adayı olan, ismi kulislerde geçen adaylar üzerine biraz yoğunlaşmak isterim.

Ak Parti'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adaylık konusunda popülerliğini koruyor. Şimdilik adaylık konusunda gerek Parti Genel Merkezi ve Ankara İl Yönetimi'nde gerek kulis olarak gerekse aday belirleme aşamasında her yer sessizliğini bozmamakta. Bu nedenle şimdilik Ak parti hakkında yazı ve görüş bildiremiyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde hem Ankaralı hem de siyasi olarak partisin koruyacak ve siyaset bilimini de en iyi şekilde icra edeceğini düşünen mevcut aday adayları kulislerde yerini almakta. Sincan ve Mamak MHP cephesinin en hareketli ilçe örgütleri arasında yer alıyor. MHP Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylığı için ise Mansur Yavaş devri kapanmış yerine;  Ankara'yı Başkent ruhuna hitap edecek bir aday göstererek, Büyükşehir'i partisine kazandırmak ve Büyükşehir'i almak için aday belirleme çalışmaları sürüyor.

Gelelim Cumhuriyet Halk Partisi'ne. CHP'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sancılı bir yarış var.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na rağmen siyaset yapanlar, Ankara milletvekillerinden aday parlatmaya çalışanlar... Bu saydıklarımızın siyasetin en çetrefilli yanı olduğunu düşünüyoruz.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka'nın ismi kulislerde oldukça sık geçmekte. Hani sistemdeki yanlış Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için halk üzerine çalışmalar yapılıp, aday halk üzerinde parlatılması gerekirken, milletvekilinin belediye başkan adayını Genel merkez ve Genel Başkan üzerinde parlatma çabası olması...

Etimesgut'ta farklı bir yaklaşım ve farklı bir isim: ZAFER YEŞİLGÜL

Cumhuriyet Halk Partisi Etimesgut İlçe başkanlığının yaptırdığı ankette Etimesgut'ta CHP talebi olduğu yönünde açıklamalar yapıldı. Etimesgut gelişen büyüyen hizmete açık bir ilçe. Mevcut Başkan Enver Demirel de oldukça iddialı. Son dakika gelişmesini ihmal etmemek lazım: Bakanlık ile yapılan "Etimesgut'a hastane geliyor" afişleri ve ardından bakanlığın reklam giderleri de oldukça yüklü olan bu protokolü iptal etmesi. Aylarca gazetelerde manşet olan hastane ve iptal olan protokol. Nasıl bir siyasi danışıklılık ve vazgeçme. Vatandaşın parası ile rezil olması ve anlamsız bir düzemecelik... Yorum halkın.   

Ak Parti İlçe Teşkilatı Etimesgut'ta mevcut İlçe Başkanı Ali Doğan'ın olması yönün de taleplerini Genel Merkez'e iletmekte, Cumhuriyet Halk Partisi'nden başkanlık yarışı için istifa eden Mehmet Yula ve işadamı Siyasetçi Zafer Yeşilgül, geçtiğimiz hafta CHP Etimesgut Kongresi'ne baktığımız zaman ortaya atılan iddialar gerçekten şaşırtıcı. Mehmet Yula'nın öfkesine sahip olamaması bir aday adayına yakışmayan sinirle çıkan sözler... Düşündürücü....

Zafer Yeşilgül Etimesgut için oldukça iddialı ve özgüvenli. İyi bir hatip, iyi bir partili, sözünü esirgemeyen ama sözlerini söylerken de çok iyi tartabilen, dersine iyi çalışan bir aday adayı. Herkesin bir hikâyesi olduğu gibi kendisinin de bir hikâyesi var. Varlık ve yokluğu görmüş, ticari yaşamında başarı kat etmiş, Apron Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yeşilgül... Etimesgut'ta gerçekleştirmek istediği bir çok projesi var. Bunların hepsi takdir edilecek çalışma. Etimesgut'ta yaşayıp yaşadığı ilçenin sorunlarını bilerek bu sorunları çözmek için bu yola çıkmış ve kendisinden emin olarak şunu söylüyor: "İnsan oturduğu koltuğu doldurabilmeli. Ben bu görevi taşıyabileceğime inanan biriyim." Siyaseti ikinci planda hizmeti ön planda tutarak bu yolda aday adaylığını açıklamış işadamı ve siyasetçi. Fazla özgüven hata getirir mi bilinmez lakin söylemler doğru iken eylemlerinde icra edilmesi ve yerine gelmesi gerekir... Kimse yoğurdum ekşi demez fakat ticari başarı azim ve inanç ve söylemler ele alındığında halkın takdirini toplayacak bir aday adayı olduğunu gözlemlediğimizi söyleyebiliriz. Ama siyasette ezber bozan çok olur. Gerisi şimdilik Genel Merkez'in takdiri....

Öte yandan Gökçek ile sosyal medyadan tartışmaları ile gündeme gelen CHP'li Eşber Atila'nın da Çankaya Belediye meclis üyeliği için aday adayı olması da bu haftaki kulisler arasında.

Bu haftanın Siyasi Bombası ise Cengiz Topel Yıldırım...

Ankaragücü eski başkanı Cengiz Topel Yıldırım ismi geçtiğimiz hafta gündeme bomba gibi düştü. Siyaset camiası bu ismi çok yakından tanımasa da Yıldırım çok etkili ve güçlü bir aday. Gökçek'ler ile Ankaragücü konusunda girdiği tartışmalarda zafer ile çıkan Yıldırım, Ankaragücü taraftarlarının sevgisini kazanmış bir isim. Adaylığının açıklanmasının ardından  Ankaragücü'nün en etkili tribün grubu Gecekondu'nun da Yıldırım'a verdiği destek, CHP'nin oy almakta zorlandığı bölgelerde artık çok daha güçlü ve etkili olacağının bir göstergesi gibi. Geçtiğimiz günlerde Hürriyet Gazetesinde Kemal Kılıçdaroğlu ile Cengiz Topel Yıldırım'ın görüşme fotoğrafının yayınlanması Yıldırım'ın ismini ön plana çıkarıyor. Şimdiye kadar hiçbir aday ya da aday adayı ile görüşmesinin fotoğrafının yayınlanmamış olması Kılıçdaroğlu'nun da Yıldırım'ı ne kadar önemsediğinin hissettiriyor. Kılıçdaroğlu zeki bir politikacı. Bu seçimleri sadece sol oylar ile alınmasının güç olduğunun farkında. Siyasette şimdiye kadar ismini kirletmemiş, Ankara'nın en büyük takımının taraftarının desteğini almış, güçlü bir iş adamı ile bu seçimleri kazanabileceğini fark etmiş olması Yıldırım'ı böyle bir göreve düşünmesi için en etkili neden olsa gerek. Kulislerde artık Cengiz Topel Yıldırım'ın partinin Ankara adayı olacağına kesin gözü ile bakılıyor. Bekleyip göreceğiz. Yıldırım, Gökçek'i Belediye Başkanlığı'ndan indirmenin artık zor olduğunu düşünen parti tabanına da bir umut olarak doğacak gibi...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.