Som yandı, Sendikalar, sendikacılar nerede?

Yüreklerimiz yandı.
301 madenciyi hayatlarının baharında Türkiye toprağa uğurlarken onlar yoktu.
Facianın ilk anından bu satırların yazıldığı güne kadar, ekranda konuşan bir kaç eski sendikacı ile Soma'ya 130 KM uzakta İzmir'de protesto gösterisi sırasında DİSK Genel Başkanı Kani Beko'yu gördük. Polis gazından sonra hastanelik olduğu için gönüllerimizde raporlu kendisi, Geçmiş olsun Kani Başkan.
1 Mayıs'ta Taksim için yırtınan Sendikacı arkadaşlar, 301 madenciyi Türk halkı yüreklerine gömerken neredeydiniz?
Milyonlarca işçinin alın teriyle yıllardır rahat koltuklarınızda siyaset yapan, meydan kavgası, yurt dışında sendika organizasyonları dışında son yıllarda hiç bir somut işçi sorunu konusunda gündeme gelemeyen bu adamlar ne iş yapar?
Bakın Soma'ya AK Parti, MHP, CHP, Barolar, avukatlar, hukukçular, TGB, İşçi Partisi, sanatçılar, magazin basının popüler isimleri, Fatih Terim ve Milli Takım, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, sel oldu aktı. Hani konjoktür uygun olsa PKK bile gelecekti..
Sendikalar, Sendika başkanları sizler neredesiniz?
Utancınız mı var gitmediniz?
Yoksa kortunuz mu?

Kızılay, İHH ve, Psikoloji dernekleri, kadın dernekleri, insani yardım kuruluşları, basın dernekleri, daha ilk gün Soma için seferber oldu.

Sendikalar?

Kum oldu kaldı yollarda.

Bırakın kardeşim meydanları, neden Soma'da ilk günden itibaren işçilerin yanında olmadınız? Olamadınız?

Kazanın üzerinden 1 hafta geçmiş Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Tamer Küçükgencay Soma'ya gelebilmiş nihayet.
Hoşgeldiniz Tamer Bey. Zahmet oldu.
İlk gün gelseydiniz, acılı aileler maden ocağı önünde feryad figan ederken onlarla olmak varken, neden bu kadar geciktiniz.
Taksim, Alsancak, Kızılay, TBMM önü diye yırtınan arkadaşlarınızı arayıp, 'Hadi bugün de Soma' diyemediniz mi?

Sarı Kırmızı dev pankartlarla kameraların önünde kol kola gerine gerine enternasyolan marşı haykıran sendikacılar, Soma'da haykırmak işinize gelmedi mi?
Soma'daki işçiler 'Deavrimci' işçi sınıfına dahil değil mi? Yoksa sizin sendikalar madenden anladığı sadece 'Derine, hep derine' şiirinden başka 'Derinlik'ten aladığı pek bir şey yok mu?

Sendikalar, ey anlı şanlı binaların sahipleri, makam şoförlü lüks otolarda iş verenlerle pazarlık gününü bekleyen mağrur başkanlar!

Soma'da yetkili sendika ve emek, alınteri diye yıllardır nara atan sendikacılar!
Neredesiniz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.