iPhone'u olanlar dikkat, yeni bir açık daha bulundu

Güvenlik konusunda tek lider olan Apple'nin de artık açığını buldular.

09 Temmuz 2014 Çarşamba 09:17
iPhone'u olanlar dikkat, yeni bir açık daha bulundu






iPhone'u olanlar dikkat, yeni bir açık daha bulundu
Son günlerde ki hatalarıyla çokca yüzleşen Apple'nin en güvenlisi olan iCloud'unda güvenlik sistemini kırmayı başardılar. Dünya çapında hatırı sayılır çoğunlukta bir kullanıcı kitlesine sahip olan en güvenilir diye bilinen iCloud'un da güvenlik kilidini kırmayı başardılar.

iCloud nedir?

Akıllı telefonların piyasada çalınma oranlarından dolayı, akıllı telefon üreticileri telefonların çalınmalara karşı güvenliği açısından bir çok program geliştiriyorlar. Bunlardan bir tanesi olan iCloud, iPhone cihazların çalınmasından sonra kilitlenerek cihazı kullanılmaz hâle getiriyordu. Yani telefonu başka kişiler tarafından ele geçirilmiş birisinin izni olmadan o cihazı kullanamıyorlardı. Bu işte öncü olan iCloud ise artık güvenirliği ile tartışılır pozisyona geldi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.