Ukrayna ikinci Suriye mi olacak


UKRAYNA’DA PARALI ASKERLER SAVAŞI

Ukrayna Başkanı Zelensky’nin düzenli orduyla savunma yapma yerine sokak çatışmasıyla Rus saldırılarına karşılık vereceklerini açıklaması, otomatik olarak lejyonerlere davetiye çıkarmış oldu.  Nitekim bir süre sonra Ruslara karşı savaşacak yabancı askerlere aylık 2 bin dolar maaş vereceğini açıklayarak lejyonerler Zelensky tarafından ülkeye davet edildiler. Bu davet üzerine yaklaşık 16 bin paralı askerin kayıt yaptırdığı iddia edilmiştir.
Ukrayna’nın bu girişimine karşılık Ruslar da, daha önce şehir savaşlarını tecrübe etmiş Suriye deneyimi olan sözleşmeli yabancı savaşçıları Ukrayna'ya savaşmaya götürmek üzere toplamaya başlamıştır.

Ülkesini savaşa sürükleyen Zelensky, yabancı paralı askerleri davet ederek, bu defa ülkesini bataklığa sürüklemektedir. 

YABANCI ASKERLER KİEV’DE SAVAŞACAK

Rusya'nın Suriye'de şehir savaşlarında tecrübeli olan sözleşmeli yabancı savaşçıları özellikle Kiev odaklı olarak toplamaya başladığı ifade ediliyor.

ABD'li yetkililer, şu ana kadar bu süreçte kaç Suriyeli yabancı savaşçının toplandığı ya da bu kişilerin ne zaman Ukrayna'ya gönderileceği gibi detayların ise henüz net olmadığını belirtmesine rağmen hazırlıklara iki üç ay öncesinde başlandığı belirtiliyor.

32 BİN PARALI ASKER SOKAKLARDA ÇATIŞACAK

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de farklı ülkelerden 16 binin üzerinde yabancı savaşçının Ukrayna lehine savaşmak üzere başvuruda bulunduğunu açıklamıştı.
Rusların da sembolik olarak bölgeye 16 bin sözleşmeli askeri Ukrayna’ya sevk etmesi bekleniyor.

KİEV’İN KUŞATILMASI TAMAMLANIYOR

Başkent Kiev’i kuzeyden ve doğudan çeviren Ruslar şimdi de Batı ve Güney tarafından geniş bir daire çizerek kuşatmayı tamamlamayı hedefliyor. Kiev’in tam abluka altına alınması ve sivillerin de kenti terk etmesi sonrası, ilk önce özel kuvvetlere mensup şehir içi sokak çatışmaları deneyimi olan Suriye’den getireceği 5 bin kişilik özel birliği kente sokması tahmin ediliyor. 
———

SURİYE’DE 63 BİN RUS ASKERİ PERSONEL BULUNUYOR

Rus Savunma Bakanlığı'na göre Suriye'de Eylül 2015'ten bu yana 'muharebe deneyimi' olan 63 bin Rus askeri personeli bulunuyor. Bu sayının 10 bininin Rus Silahlı Kuvvetleri mensubu askerler olduğu, bunun 5 bininin ise özel kuvvetlere mensup askerlerden oluştuğu, kalan askerlerin ise kendi vatandaşlarından oluşan sözleşmeli paralı askerlerden oluştuğu tahmin ediliyor.
———-

2015-2021 döneminde Rus Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçakların 39.000 sorti yaptığı, 121.466 'terörist hedefi' yok ettiği ve 86.000'den fazla 'militanı' öldürdüğü belirtildi.
Çok sayıda sokak savaşlarına katılan deneyimli askerlerin Rusya adına Kiev’de çıkabilecek sokak çatışmalarında kullanılacak olması, Ukrayna’yı bataklığa sürükleyecektir.
(Derleme: Avrasya Federasyonu/İsmlCngz)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.