Gülde hedef rekolte 7 bin ton

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, () - DÜNYA gülyağı ihtiyacının yüzde 60'ını tek başına karşılayan Isparta'da 2015 hasat sezonu Mayıs'ta başlıyor. Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü...

22 Nisan 2015 Çarşamba 11:21
Gülde hedef rekolte 7 bin ton






Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, () - DÜNYA gülyağı ihtiyacının yüzde 60'ını tek başına karşılayan Isparta'da 2015 hasat sezonu Mayıs'ta başlıyor. Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Çelik, hedef rekolteyi 7 bin ton olarak açıkladı.
Aşırı yağışlara rağmen gülde olumsuz bir durum beklemediklerini belirten Genel Müdür Çelik şunları söyledi:
"Kooperatif başkanlarımızla sürekli diyalog içerisindeyiz. Olumsuz bir durum beklemiyoruz ama yine de sonuç yapraklanma döneminde netlik kazanacak. Nisan ayı başında şiddetli soğuklar gördük. Orada bazı bölgelerde zararlarımız söz konusu. Bazı yerlerde böyle bir sıkıntı var. Yükseklerdeki bazı köylerde sıkıntı olmuş ama, rekolteyi etkileyecek bir sıkıntı olmaz. Çünkü hava kapalıydı ve rüzgar vardı. Yine de üreticilerimiz tedbirlerini almışlar ve duman ve tütsü yakanlar oldu. Çok fazla zarar olmayacağını umuyoruz."
'DÜNYANIN GÜLÜ ISPARTA'DAN GİDİYOR'
Isparta'da yaklaşık 20 bin dekarlık alan üzerinde gerçekleştirilen gül çiçeği hasadı yaklaşık 50 gün sürüyor. Üretilen gül çiçeği başta GÜLBİRLİK olmak üzere özel sektördeki firmalar tarafından alınıyor. Kentte gül çiçeğinden elde edilen gül yağını parfüm ve kozmetik sanayinin olmazsa olmazı olarak tanımlayan Genel Müdür Hasan Çelik, "Dünya gül yağı ihtiyacının yüzde 60'ını Isparta, kalan yüzde 40'lık dilimini ise Bulgaristan karşılıyor" diye konuştu.
'14 ÜLKEYE KOZMETİK İHRACATI'
Diğer yandan GÜLBİRLİK şemsiyesi altında Rosense markasıyla kurulan kozmetik şirketi de 14 ülkeye ihracat yapıyor. GÜLBİRLİK'in lokomotif ürünü Rosense'nin Almanya ve Çin başta olmak üzere Danimarka, Avusturya, İngiltere, Kanada, Tayvan, Japonya, Kamboçya, Arabistan, Ürdün, Libya, Dubai ve Kıbrıs'a ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden Hasan Çelik, "Rosense grubunda 27 dalda 70 ürün, sweetrose grubunda ise 3 dalda 13 ürün olmak üzere toplam 30 dalda 83 ürün yelpazesiyle yurt içi ve dışına ürün satıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.