İSVİÇRE RUSYA'DAN KAÇAN YATIRIMCIYA KAPIYI KAPATTI

İSTANBUL, 18 Aralık () - İsviçre, Rusya'daki varlıklardan kaçan portföy yatırımlarının ülkeye hücum etmesini önlemek için "negatif faiz"e geçti. İngiliz The Guardian Gazetesi'nin haberine göre, İsviçre Merkez Bankası vadesiz...

18 Aralık 2014 Perşembe 12:34
İSVİÇRE RUSYA'DAN KAÇAN YATIRIMCIYA KAPIYI KAPATTI






İSTANBUL, 18 Aralık () - İsviçre, Rusya'daki varlıklardan kaçan portföy yatırımlarının ülkeye hücum etmesini önlemek için "negatif faiz"e geçti.

İngiliz The Guardian Gazetesi'nin haberine göre, İsviçre Merkez Bankası vadesiz mevduat hesaplarına faiz vermek yerine, faiz alacağı anlamına gelen negatif faiz uygulamaya başlayacağını açıkladı.

Banka, 22 Ocak tarihinden itibaren 10 milyon frankın üzerindeki vadesiz hesaplara "eksi" yüzde 0.25 faiz uygulama kararı alındığını duyurdu.

İsviçre Merkez Bankası Başkanı Thomas Jordan, bu kararla Rusya'daki kriz ve petrol fiyatlarındaki düşüşten kaygılanan yatırımcıların "güvenli liman" olarak İsviçre frankına yönelimi önlemek istediklerini söyledi.

Habere göre, özellikle rublenin hızla değer yitirdiği son günlerde çok sayıda yatırımcı, Rusya'daki portföylerini boşaltarak, İsviçre'ye yöneldi.

Jordan, negatif faizlere geçilmesinin İsviçre frankının bir yatırım aracı olarak çekiciliğini azalttığını ve gerekirse yeni önlemlerin de alınabileceğini söyledi ve "Faizleri daha da düşürebiliriz"  dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.