Merkez Bankası'ndan yeni düzenleme

Gülseli KENARLI / İstanbul, 30 Mayıs () - Merkez Bankası, Türkiye'de kurulmuş bankaların yurtdışı şubelerinin zorunlu karşılığa tabi yükümlülüklerinin kapsamını genişlettiğini açıkladı. Düzenleme, bankaların yurt dışı şubelerinin...

30 Mayıs 2015 Cumartesi 15:54
Merkez Bankası'ndan yeni düzenleme






Gülseli KENARLI / İstanbul, 30 Mayıs () - Merkez Bankası, Türkiye'de kurulmuş bankaların yurtdışı şubelerinin zorunlu karşılığa tabi yükümlülüklerinin kapsamını genişlettiğini açıkladı. Düzenleme, bankaların yurt dışı şubelerinin de borçlanmalarında uzun vadeyi tercih etmelerini sağlayacak.
Merkez Bankası, yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye’de kurulmuş bankaların yurt dışı şubelerinin zorunlu karşılığa tabi yükümlülüklerinin kapsamının genişletildiğini duyurdu. Merkezden yapılan açıklamada düzenlemeyle ilgili şu ifadelere yer verildi:
"Düzenleme ile bankaların yurt dışı şubelerinin de borçlanmalarında uzun vadeyi tercih etmeleri sağlanacaktır. Uygulama yurt dışı şubelerin 29 Mayıs 2015 tarihinden sonra oluşacak yeni yükümlülükleri için geçerli olacağından, düzenlemenin bankaların mali durumu üzerinde kayda değer bir etkisi olmayacağı değerlendirilmektedir."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.