Tam 553 otomobil modeline üretim ve satış yasağı getirildi

Çin hükümeti, ülkede hava kirliliği ile mücadele ve petrol giderlerini azaltmak için aralarında dünyaca ünlü otomobil markalarının da bulunduğu 553 otomobil modelinin üretimine satışına yasaklama getirdi.

03 Ocak 2018 Çarşamba 08:50
Tam 553 otomobil modeline üretim ve satış yasağı getirildi






Tam 553 otomobil modeline üretim ve satış yasağı getirildi

Elektrikli otobüsleri hızla yaygınlaştıran Çin yönetimi, çok yakan otomobillerin üretimine de yasak getirdi. Bu konuda katı kurallar koyan Çin hükümeti, içinde Mercedes, Chery, Audi gibi ünlü markalarında bulunduğu çok sayıda modele üretim engeli koydu.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARA ÖNEMLİ TEŞVİK

Elektrikli araç üretimini teşvik için benzinli araç satışlarını kademeli olarak yasaklama kararı alan Çin, yeni bir adım daha attı ve 553 otomobil modelinin üretimi yasakladı.

Söz konusu otomobil modellerinin hükümetin sıkı yakıt tüketimi standartlarını karşılamadığı ifade edildi. Yasaklanan modellerin üreticileri arasında yabancı ortaklı Beijing Benz Automotive, Chery ve FAW-Volkswagen de bulunuyor. Edinilen bilgiye göre yasaklı otomobil modelleri arasından Mercedes, Audi ve Chevrolet gibi markaların bazı modelleri yer alıyor.

İki gün önce yerel basına yansıyan haberler hükümet tarafından da doğrulandı. Yasak, 1 Ocak 2018'te yürürlüğe girdi.

Çin'de yasak kararını bakır üretiminde kesintileri de başlatan hava kirliliğinin tetiklediği belirtiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.