Fenerbahçe geleneği bozmadı

   Bu sezon lig yarışına son derece kötü bir performansla giren sarılacivertliler ilk derbi karşılaşmasında evindeki geleceği bozmadı ve yenilmedi.Böylecene Kadıköy’de derbilerde yenilmezlik serisini 45 maça çıkarırken, Beşiktaş ile olan yenilmezlik serisini de 14 maça çıkardı.Şenol Güneş ise Kadıköy’de Fenerbahçe karşısında 30 yıllık galibiyet hasretine devam etti. 

   Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasının temel özeti bu olsa gerek.Bunun dışında sarılacivertlilere baktığımızda 6 tane yeni oyuncu ile sahaya çıktılar.Kalede Harun, defansta Reyes, defans önünde Jailson, Ayew, Benzia, Slimani.

   Kolay değil bu kadar yabancı oyuncu ile sahada istenilen futbolu oynamak.Zaman gerekli.Ancak dün akşam ilk 5 haftadan sonra sahada 90 dakika mücadele eden koşan istekli bir Fenerbahçe seyrettik.Özellikle Benzia iyi bir kumaş ilerleyen günlerde takıma katkısı çok daha fazla olacak.Diğer yeni transferlerde zamanla oturacaklar.

   Dün akşamki maçın hiç tartışmasız kahramanı Hasan Ali Kaldırım oldu.Kendisine yapılan eleştirilerden asla yüksünmeyen sadece çalışan ve sahada bunu ortaya koymaya çalışan Hasan Ali Kaldırım dün akşam sahanın en iyisiydi.Buna karşılık Şener ise sahanın en kötü oynayan oyuncusu olmak için çabaladı durdu.Kalede Harun görevini eksiksiz yaptı.Yediği golde pek fazla yapacağı birşey yoktu.Valbuena ise tıpkı Şener gibi adeta onunla yarıştılar.Bir futbolcu eline geçen bu kadar fırsatı nasıl teper anlamak mümkün değil.Valbuena bu oyun anlayışı le asla bu takımda kendine yer bulamaz.

   Fenerbahçe için fazla söylenecek söz olmasa gerek.Zaman en büyük ilaçları.Eldeki imkanlar nedeniyle geç kurulan bir kadronun birarada oynamaya alışması ve yeni teknik direktörün ülkemiz şartlarına alışması zamanla olacak.

   Beşiktaş’a gelince.Geçen seneki kadro ve teknik direktör ile oynuyorlar.Ama geçen seneki futbollarını mumla aratıyorlar.Bu kadar kötü bir Beşiktaş’ı uzun zamandır seyretmemiştik.Quaresma tel tel döküldü sahada.Keza Oğuzhan, Tolgay’da aynı şekilde.Caner sahadaki hırsını kontrol edemedi.

   Maç öncesi yorumlarda kesin favori gösterilen Beşiktaş yavan bir futbolla 1 puana razı oldu.Fenerbahçe ise kötü gidişin ardından Konya galibiyeti sonrası bu derbi beraberliği ve oynanan futbol taraftarlarına gelecek adına umut verdi.

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.