Ak Parti Öznur Çalik: Kaos Yaratılmak İsteniyor

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 2010 yılında bir minibüsün geçişi sırasında 9 kişinin öldüğü patlamada yaralanan, 5 yaşındaki Sudenaz ve 4 yaşındaki Zeynep Kurt kardeşleri Hakkari'deki...

08 Kasım 2014 Cumartesi 17:57
Ak Parti Öznur Çalik: Kaos Yaratılmak İsteniyor






Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 2010 yılında bir minibüsün geçişi sırasında 9 kişinin öldüğü patlamada yaralanan, 5 yaşındaki Sudenaz ve 4 yaşındaki Zeynep Kurt kardeşleri Hakkari'deki evinde ziyaret ederek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gönderdiği oyuncak ve giysileri verdi.
AK Parti'nin Merkez ilçe Kongresi ve 'Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları' toplantısına katılmak üzere Hakkari'ye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve beraberindeki AK Parti Halkla İlişkiler Başkan yardımcıları Ziver Özdemir, Mustafa Akış, Doç. Dr Hüseyin Tatar ve Halkla İlişkiler Başkanı Zeynep Yıldız, ilk olarak AK Parti Merkez ilçe kongresine katıldı.
Öznur Çalık, konuşmasında çözüm sürecine değindi. Hakkari ve ilçelerine Kürtçe ve Türkçe seslenerek selam yollayan Çalık, yıllardır akan kanın çözüm süreci ile birlikte artık akmadığını ve annelerin ağlamadığını belirtti. Çalık şunları söyledi:
KAOSA İZİN VERMEMELİSİNİZ
"Bu kanın durdurulması için başlatılan bir süreç var. Son iki yılda Hakkari'nin dağlarına duydum ki, gördüm ki çiçekler açmış. Zap suyu artık başka akıyor. Anneler artık ağlamıyor. O ağlayan annelerin gözyaşından beslenenler, artık beslenmesin. Ben bir anneyim. Ben evladımı askere gönderirken Hakkari'ye de Yüksekova'ya da gönderebilmenin memnuniyetini yaşamalıyım. Dağa çıkan evlatlarımızın artık çıkmaması gerektiğini onlara hissetirmeliyim. Her şekliyle Türkiye'nin yaşanabilir bir ülke olduğunu herkese çok net göstermeliyiz. Bunu için bir çözüm sürecini başlattık. İşte çözüm sürecinde iki yıldır kan akmıyor, iki yıldır cenazelerin gelmediği bir dönemde yeniden kaos yaratılmak istendiğini hepiniz biliyorsunuz. Buna önce Hakkari olarak izin vermemelisiniz. Çözüm sürecinin engellenmesine hiç kimsenin izin vermemesi gerekir."
AK Parti Merkez ilçe Kongresinin ardından Çalık ve beraberindekiler, Hakkari Vaisi Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Çalık, 16 Eylül 2010 yılında yola döşenen mayının minübüsün geçişi sırasında patlaması sonrasında 9 kişinin öldüğü olayda, yaralı olarak kurtulan ve o dönemde Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde ziyaret ettiği Zeynep Kurt ve aynı olayda yaralanan ablası Sudenaz Kurt'u, Pehlivan Mahallesindeki evlerinde ziyaret etti. Çalık, çocukları kucağını alıp bir süre sevdi. Çalık, Başbakan Davutoğlu'nun çocuklar için gönderdiği oyuncakları da hediye etti.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.