Bakan İslam: Ermenek'te Psikososyal Destek Çalişmasi Yapıyoruz

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ermenek'teki maden felaketinin ikinci günü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları'nı devreye sokup, 18 madencinin ailelerine bir aylık iaşelerini sağlayacakları maddi destekte bulunup, birer...

09 Kasım 2014 Pazar 13:42
Bakan İslam: Ermenek'te Psikososyal Destek Çalişmasi Yapıyoruz






AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ermenek'teki maden felaketinin ikinci günü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları'nı devreye sokup, 18 madencinin ailelerine bir aylık iaşelerini sağlayacakları maddi destekte bulunup, birer sosyal danışman atadıklarını söyledi. Bakan İslam, bu ailelere yönelik psikososyal destek çalışmalarının sürdürdüklerini de belirtti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde ziyaretlerde bulundu. Bakan İslam, ilk ziyaretini Yıldırım Mahallesi'ndeki Turgutlu Huzurevi'ne gerçekleştirdi. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, AK Parti Manisa milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ ,Huzurevi Müdürü Mahmut Yıldırım tarafından karşılanan Bakan İslam, Huzurevi'nde kalan 85 yaşlının tek tek ellerini sıkıp, sohbet etti, sıkıntılarını dinledi. Huzurevi sakinlerinden Musa Cenci'nin, "Buraya yerleştirilmemizden sonra üç ayda bir aldığmız yaşlılık aylığımız kesildiği için mağdur" olduk demesi üzerine Bakan İslam, "Bakın Vali Bey, 'Sigara içmezlerse harçlıkları yeter' diyor" diyerek, karşılık verdi. "Çocuklarınız, yakınlarınız sizleri ziyarete geliyor mu?" diye sorduğu yaşlılardan "Gelmiyorlar" yanıtını alan Bakan İslam, "Hafiften onların kulaklarını çekelim madem" dedi.
'ERMENEK'TEKİ MADENCİ AİLELERİNE DESTEK VERİYORUZ'
Daha sonra gazetecilerin Ermenek'teki kömür ocağı felaketiyle ilgili sorularını da yanıtlayan Bakan İslam, mahsur kalan 18 madenciden 2'sinin cansız bedenlerine ulaşıldığını hatırlatıp, şunları söyledi:
"Madencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Diğer madencilere bir an önce ulaşabilmenin gayretindeyiz. Bölgedeki iki bakan, çalışmalarla ilgili sık sık bilgilendirmelerde bulunuyor. Bakanlığımız, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) psikososyal yardımlar, destekler, depolama ve yardım dağıtma işlerinde ana çözüm ortağı oluyor. Bu tür felaketlerin yaşanması halinde bütün elemanlarla birlikte birkaç saat içerisinde sahaya iniyoruz. Ermenek'teki olayın ardından da hastanelerde, olay yerinde kurulan çadırlarda ve hanelerde derhal psikososyal destek çalışmalarına başladık. İlk yaptığımız temaslarda şu ortaya çıktı; madende mahsur kalan işçilerimiz, genellikle ailenin tek gelir getiren kişisi. Bunu tespit edince onların madenden çıkarılmasına kadar yani SGK'nın devreye girmesine kadar geçecek sürede bir geçim sıkıntısı olabilir, ailede bir sorun baş gösterebilir. Bunu gördük, hemen Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıflarımızı devreye soktuk. Felaketin ikinci günü 18 madencimizin ailesine bir aylık iaşelerini sağlayacak maddi destekte bulunduk. Her aileye bir sosyal danışman atadık. O danışmanlarımız ailenin hane içerisindeki muhtemel sorunlarıyla ilgileniyor. O ailede yoksulluk var mı? Yaşlı, engelli var mı? Eğitimi aksamış çocuk var mı? Buna benzer bizi ilgilendiren herhangi bir sorun var mı? Şu anda bunlar tespit ediliyor. Bunlar yapıldıktan sonra derhal çözüm önerilerimizle ailelere tekrar geri döneceğiz. Aynı zamanda onların psikolojik rehabilitasyonları da bizim işimiz. Orada rehabilitasyon çalışmalarımızı da sürdürüyoruz."
Daha sonra Begonya Çocuk Evi ve Ergenekon Mahallesi'ndeki br koruyucu aile evine de ziyaretlerde bulunan Bakan İslam'ın, programının öğleden sonraki bölümünde AK Parti Turgutlu İlçe Teşkilatı'nın kongresine katılacağı bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.