Edremit'in Mahalle Tabelaları Eski İsimleriyle Birlikte Tabelalara Yazıldı

EDREMİT (Van), () - VAN'ın Edremit ilçe belediyesi tarafından eskiden köy statüsünde olan bütün mahallelerin eski ve yeni adları, tabelalara yazılarak mahalle girişlerine dikildi. Edremit Belediye Meclisi tarafından Haziran ayı...

22 Ekim 2014 Çarşamba 17:02
Edremit'in Mahalle Tabelaları Eski İsimleriyle Birlikte Tabelalara Yazıldı






EDREMİT (Van), () - VAN'ın Edremit ilçe belediyesi tarafından eskiden köy statüsünde olan bütün mahallelerin eski ve yeni adları, tabelalara yazılarak mahalle girişlerine dikildi.
Edremit Belediye Meclisi tarafından Haziran ayı meclis toplantısından görüşülen ve Kültür Turizim Komisyonu tarafından gündeme getirilen, eskiden köy statüsünde olan mahallelerin isimlerinin eski isimleriyle birlikte girişlerdeki levhalara yazılması, ayrıca ilçede bundan sonra yapılacak çalışmaların çok dilli hizmet anlayışıyla yapılması gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandı. Başlatılan çalışmalarla birlikte eskiden köy statüsünde olan mahallelerin giriş tabelalarıda değişti.
Üzerinde Kürtçe 'Hun bi xêr hatin (hoş geldiniz)' ve mevcut mahallenin eski ismi ile Türkçesinin yazıldığı tabelalar eskiden köy statüsünde olan tüm mahallelerin girişlerine tek tek dikildi. Edremit Belediye Başkanı Rojbin Sevil Çetin, belediye meclisinin eski yerleşim yerlerinin isimlerinin iade edilmesine dönük alınan kararın hayata geçirilmesinin heyecanını yaşadıklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.